SMETA MI TVOJA MAJICA, SKINI JE! Uroš (27) na suđenju prepoznao napadača (34), koji ga je izbo nožem
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

na Keju Kola srpskih sestara

SMETA MI TVOJA MAJICA, SKINI JE! Uroš (27) na suđenju prepoznao napadača (34), koji ga je izbo nožem

Crna Hronika -

Uroš Janjić (27) iz Negotina koji je 21. juna 2019. godine izboden nožem na Keju Kola srpskih sestara u Nišu, identifikovao je optuženog Nikolu Radonjića (34) u sredu u Osnovnom sudu gde se vodi postupak protiv njega kao jednog od napadača.

Radonjić se tereti za nanošenje teške telesne povrede Janjiću, što je Osnovno javno tužilaštvo kvalifikovalo kao zločin iz mržnje, jer je mladić izboden zbog antifašističkog natpisa na majici. Njegovi prijatelji Aleksandar Zorić (22) i Miloš Krstić (22) terete se za učestvovanje u tuči, jer su bili akteri sukoba koji se završio potezanjem noža. Za isto krivično delo optužen je i Janjićev drug Đorđi Đeorgiev (25), jer tužilaštvo smatra da je u sukobu takođe imao aktivnu ulogu.

- Pola sata nakon ponoći, nakon što smo popili piće, krenuli smo ka amfiteatru na Keju, kada nas je opkolila grupa mladića. Sa stopostotnom sigurnošću mogu da potvrdim da mi je sa leve strane bio Radonjić. Muškarca, koji je stajao desno, ne prepoznajem među optuženima - kazao je Janjić.

On je pred sudom objasnio da mu se upravo taj momak koji nije identifikovan, obratio rečima: "Smeta mi tvoja majica, skini je!"

- Odgovorio sam mu sa: "Je li?" U tom trenutku sam osetio da me je neko gurnuo s leđa, nakon čega sam se progurao između dvojice koji su bili ispred mene. Dobio sam udarce pesnicama. Kada sam shvatio da mi nema druga, vratio sam se i video da ga jedan momak tuče, dok on podlakticama štiti glavu. Sa 80 odsto sigurnosti smatram da je Đorđija tukao optuženi Aleksandar Zorić. Povikao sam da ću zvati policiju, što sam i učinio, a oni su se razbežali. Nisam ni znao da sam uboden dok nisam osetio da su mi leđa mokra. Pipnuo sam se u tom delu i video da mi je cela ruka krvava - ispričao je Janjić.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track