SRPKINJU (22) BRAKOM NAMAMILI U ITALIJU I TERALI DA SE PROSTITUIŠE Držali je kao robinju, popila deterdžent, ovako se spasla PAKLA
Foto: Profimedia

drama u bolonji

SRPKINJU (22) BRAKOM NAMAMILI U ITALIJU I TERALI DA SE PROSTITUIŠE Držali je kao robinju, popila deterdžent, ovako se spasla PAKLA

Crna Hronika -

Srpkinja (22) koju je u Bolonji držala u zatočeništvu kao robinju porodica njenog budućeg muža, spasla se nakon što ju je rođak njenih otmičara posavetovao da se otruje, kako bi se dočepala bolnice, prenosi italijanski portal Il resto del karlino.

Četovoročlana srpska porodica nastanjena u Italiji uhapšena je zbog sumnje da su namamili i zatočili devojku (22), koju su primoravali na prostituciju i prosjačenje. Lisice na ruke stavljene su Maksunu M.(20), njegovom bratu Rakipu (22), majci Fikreti B. (37) i očuhu Kristinelu M. (36).

- Žrtva je preko Fejsbuka upoznala Maksuna i zaljubila se u njega, a on joj je obećavao brak. Kako je poticala iz izuzetno siromašne porodice, u januaru je uprkos protivljenju roditelja krenula je u Italiju nadajući se venčanju i boljem životu, a zapravo je postala robinja ove porodice koja godinama živi u Bolonji - preneli su italijanski mediji:

- Čim je stigla u zemlju, oduzeli su joj telefon i pasoš, zabranili da napušta kuću, nije smela da ide sama u toalet, a morala je da čisti i riba. Brzo su počeli da je prisiljavaju na prostituciju i prosjačenje, a tražili su joj da im zaradi 400 evra kako bi je oslobodili - prenose mediji.

Svekrva je nesrećnoj devojci određivala i obroke.

- Dnevno je smela da ima jedan obrok i šest cigareta. Rođak porodice je prilikom jedne posete primetio šta se dešava i devojku posavetovao kako da se oslobodi.

- Pretvaraj se da si bolesna, kako bi morali da te odvezu u bolnicu. Kada dođeš tamo, samo beži - navodno je rekao rođak. Nesrećna devojka se pretvarala da je bolesna, ali je posle svake žalbe dobijala batine.

- Ona je 1. februara odlučila da popije deterdžent, kako bi joj pozlilo. Dobila je grčeve i temperaturu, a otmičari zabrinuti da ima koronu i da će ih zaraziti su pozvali hitnu pomoć. Kada je stigla u bolnicu ona je lekarima do detalja opisala kroz kakvu je torturu prolazila, pa su oni obavestili policiju - navode mediji.

Njenu izjavu potvrdio je i rođak uhapšenih koji je otišao u policiju i ispričao svoja saznanja.

- Policija je dva meseca vodila istragu, a u tom periodu su i prisluškivani razgovori porodice, pa su uspeli da prikupe dovoljno dokaza. Privedena je i Rakipova devojka, inače Italijanka, kojoj je porodica momka ispričala šta treba da kađe. Ona je davala lažne izjave, ali to nije pomoglo - navode mediji i dodaju da je četvoro uhapšenih optuženo za otmicu i držanje u ropstvu.

Seksualno zlostavljanje

Očuh napadao pastorku

Kristinel M., očuh uhapšenog Maksuna i Rakipa, osumnjičen je i za seksualno nasilje nad svojom pastorkom, sestrom osumnjičenih.

- Posle hapšenja devojčica i još jedan dečak, smešteni su u hraniteljsku porodicu, pošto su im majka i očuh u pritvoru. Kristinel se tereti i da je ovu devojku seksualno zlostavljao - navode mediji.

(Kurir.rs /J.I./ Ilustracija EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track