"IDEM DA OVERIM DEBELOG!" Lazara Vukićevića NAMAMILI najbliži. Išli u Ritopek, a on bio ubeđen da ga vode da UBIJE VELJU NEVOLJU
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Namamljen u kuću strave

"IDEM DA OVERIM DEBELOG!" Lazara Vukićevića NAMAMILI najbliži. Išli u Ritopek, a on bio ubeđen da ga vode da UBIJE VELJU NEVOLJU

Crna Hronika -

Ubijeni Lazar Vukićević planirao je da ubije Veljka Belivuka, kada je otišao na sastanak, koji se ispostavio kao koban!

"Idem da overim debelog" - poslednje je što je Beograđanin Lazar Vukićević (31) rekao prijateljima prošlog oktobra kada je krenuo na sastanak u Ritopeku sa kog se nikada nije vratio. Vukićević je u kuću strave u Ritopeku namamljen pozivom da dođe i ubije Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja!

Brojni DNK tragovi Lazara Vukićevića pronađeni su u nedavno otkrivenoj tajnoj sobi u vikendici klana Velje Nevolje u Ritopeku. Prema tragovima u kući, koje pripadnici klana nisu uspeli da uklone i operu, zaključuje se, kako prenosi Blic, da je Vukićević dugo i brutalno mučen, a potom tu i ubijen.

Ritopek, Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

Vukićević i Belivuk su imali i poslovni, ali i lični problem, te je upravo zbog toga iživljavanje nad Lazarom, prema do sada pronađenim dokazima, najduže trajalo.

Vukićević je takođe vodio poslove sa drogom, i jedno vreme je sarađivao sa Belivukom. Međutim, Vukićević je potom počeo da radi "na svoju ruku" i nekoliko puta nije poslao dogovorenu drogu Veljinom klanu. Zbog toga su ga pripadnici grupe više puta opominjali i upozoravali, međutim on je nastavio po starom i Belivuk, koji je u tom trenutku bio najmoćniji čovek srpskog podzemlja i nije mogao da podnese da mu neko prkosi, odlučio je da mu se za sve to osveti i skovao je jeziv plan.

Ritopek, veštačenje
foto: MUP Srbije

Kobnog dana u oktobru 2020. godine Vukićević je dobio snimak na kom je Velja Nevolja vezan i pripadnici klana ga šutiraju. Potom je dobio i poruku u kojoj je pozvan da "dođe da ubije Velju". Vukićević je tada rekao: "Idem da overim debelog" i uputio se ka Ritopeku. Nije ni slutio da je u pitanju jeziva nameštaljka i da više nikada neće izaći iz kuće strave.

Po dobro poznatom receptu kada je ušao u kuću očekujući da vidi vezanog Belivuka, Vukićevića je sačekalo užasno iznenađenje.

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, Vukićević je mučen najduže i najbrutalnije od svih ostalih žrtava klana. Zamerio se lično Belivuku i zbog toga je satima ili danima mučen, delovi tela su mu odsecani i iživljavanje je trajalo sve dok nije umro. Nakon toga njegovo telo je raskomadano i, sudeći po pronađenim tragovima, samleveno u industrijskoj mašini za mlevenje mesa nađenoj u tajnoj sobi u Ritopeku.

Istražitelji sumnjaju da su ostaci njegovog tela bačeni u Dunav.

Ritopek, Veljina vikendica
foto: Zorana Jevtić

Ko je Lazar Vukićević? Poslednji put viđen 16. oktobra

Vukićević je poslednji put viđen 16. oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Njegova porodica je dva dana kasnije prijavila njegov nestanak i izrazila sumnju da je otet.

Vukićević je široj javnosti postao poznat prošle godine kada je ispod automobila njegovog oca, a koji on koristi, postavljena eksplozivna naprava. Do detonacije je došlo na Vračaru u trenutku kada u vozilu nije bilo nikoga, te srećom u eksploziji nije bilo povređenih. Pojedini izvori su kasnije tvrdili da je bomba aktivirana daljinski i da je motiv bila opomena mlađem Vukićeviću koji je u trenutku eksplozije izašao iz dvorišta na ulicu.

Lazar je poznat i po incidentu kada je ispred jednog beogradskog kluba na Terazijama u nogu upucao Nikolu Vavića (27), brata nekadašnjeg vođe Partizanove navijačke grupe Aleksandra Vavića. Do pucnjave je došlo nakon svađe u toaletu kluba, a četvorka koja se tada sukobila dobro se poznavala odranije, sa tribina.

Vukićević je odslužio zatvorsku kaznu za krivična dela koja su mu se stavljala na teret nakon ovog događaja, a na slobodu je pušten tri meseca pre eksplozije na Vračaru.

(Kurir.rs / Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track