BUBANJ POTOK KAO CRNA TAČKA: Nadležni obećavaju bolje osvetljenje rizične deonice, ništa se ne dešava, a nesreće se nižu (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram/moj_beo_grad

karambol

BUBANJ POTOK KAO CRNA TAČKA: Nadležni obećavaju bolje osvetljenje rizične deonice, ništa se ne dešava, a nesreće se nižu (VIDEO)

Crna Hronika -

Samo u jednom danu, danas, na auto-putu Beograd - Niš dogodile su se dve saobraćajne nesreće sa nekoliko povređenih, a samo srećom nije bilo ljudskih žrtava. To bi, nažalost, mogao da bude uobićajen raport sa Bubanj potoka, koji je odavno posao crna tačka.

Prvo su se sudarili autobus i dva automobila, a povređeno je šest osoba. Autobus "Laste" koji saobraća na liniji Beograd - Novi Pazar, prema previm informacijama, pokušao je da se prestroji iz srednje u levu traku i tom prilikom udario "škodu" koja je izletela sa puta. Vozač autobusa je potpuno izgubio kontrolu i sleteo sa puta, naleteo na bankinu i prevrnuo se na bok i tada je povređena jedna osoba. Na "škodu" je naleteo "opel"

Autobus srećom nije probio bankinu i nije prešao u suprotnu traku auto-puta jer bi tada posledice bile mnogo gore a broj žrtava je mogao da bude ogroman.

00:41

Lančani sudar na auto-putu Beograd-Niš

Maltene se još nije ni raščistila gužva od prethodnog, kada je došlo do novog udesa, nekoliko kilometara od mesta prve nezgode. U pitanju je bio lančani sudar tri automobila.

Na ovom delu auto-puta godinama se dešavaju nesreće, a jedan od razloga zašto je Bubanj potok, zapravo Mokroluško Brdo postalo crna tačka je decenijama neispunjeno obećanje nadležnih. Vlasti su se menjale i svaka je najavljivala da će potpuno osvetliti tu rizičnu deonicu. Ipak sve je ostajalo samo na obećanjima, a sudari su se nizali jedan za drugim.

00:16

Novi sudar na Bubanj potoku nedaleko od mesta gde se prevrnuo autobus

Takođe u Bubanj Potoku 16. avgusta dogodila se teška saobraćajna nesreća, kada su se sudarila dva automobila, od kojih je jedan izleteo sa puta i prevrnuo se na krov.

Nedelju dana ranije, takođe u avgustu 2020. godine, naravno u Bubanj Potoku, dogodila se još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je stradao motorcisklista iz Smedereva Goran Glušica (41). On je sleteo sa motora i udario u zaštitnu ogradu.

U novembru 2019. ponovo Bubanj potok, poovo lančani sudar, teže povređeni muškarac (80) i devojčica (16).

Ovaj deo puta je rizičan zbog nagiba, koji ćesto prevari vozače, ali je veliki problem i nedovoljno osvetljenje. Godinama nadležni obećavaju da će ovaj problem rešiti, ali za sada, niko ništa nije uradio po tom pitanju, a neseće se skoro svakodnevno događaju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track