Hrvati kod dvoje Albanaca našli 25 kg heroina

Pun auto droge

Hrvati kod dvoje Albanaca našli 25 kg heroina

Crna Hronika -
Automobilom italijanske registracije upravljala 27-godišnjakinja, dok se kao putnik u vozilu nalazio 23-godišnjak, oboje državljani Albanije

ZAGREB - Hrvatska policija je na graničnom prelazu Karasovići u kolima, italijanske registracije, kod dvoje Albanaca našla 47 paketa heroina, ukupne težine 24,8 kilograma. Tržišna vrednost zaplenjenog heroina iznosi oko 623.000 evra, dok bi u uličnoj preprodaji dosegla iznos od oko 1,34 miliona evra.

Kako je saopšteno iz Dubrovačko-neretvanske policijske uprave, sinoć, pola časa pre ponoći, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prelazu Karasovići pristupio je automobil, italijanske registracije, kojim je upravljala 27-godišnjakinja, dok se kao putnik u vozilu nalazio 23-godišnjak, oboje državljani Albanije.

Prilikom granične kontrole u vozilu je, ispod kontrolne table na mestu suvozača, pronađen paket u kome se nalazila opojna droga za koju je preliminarnim veštačenjem utvrđeno da se radi o heroinu. Državljani Albanije su uhapšeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Na osnovu naloga Županijskog suda u Dubrovniku, danas je obavljena detaljna pretraga vozila u kojoj je nađeno ukupno 47 paketa u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 24,81 kilogram.

Ovo je najveća zaplena heroina na području Dubrovačko-neretvanske policijske uprave. Dvoje državljana Albanije stavljeni su u pritvor, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja