STRAŠNA SUDBINA MAJKE IZ ŠAŠINACA: Izgubila ćerku (7) i sestru u dva požara! Pre 22 godina desila se velika tragedija!
Foto: Ana Paunković, Kurir

TRAGEDIJA KOD RUME

STRAŠNA SUDBINA MAJKE IZ ŠAŠINACA: Izgubila ćerku (7) i sestru u dva požara! Pre 22 godina desila se velika tragedija!

Crna Hronika -

Beba Jovanović (28), kojoj je u subotu u požaru stradala ćerka Ljubica (7), pre 22 godine na isti način je ostala bez sestre, koja je tada imala sedam meseci! Podsetimo, u stravičnom požaru koji je izbio u Šašincima kod Rume nastradala je mala Ljubica, dok su njene dve sestre i brat, kao i majka povređeni. Dečicu je iz požara spasavao ujak Željko (17), koji je spavao sa njima u kući u trenutku kada je izbio požar. Međutim, Ljubica se uplašila, sakrila se u drugoj sobi, gde ju je dim omamio, a potom i zahvatila vatra.

Pala u nesvest

- Beba je izašla iz bolnice, kao i dvoje dece, dok je devojčica kojoj je izgoreo stomak ostala na Institutu za majku i dete. Saopštila sam joj da je Ljubica preminula kada smo izlazile iz bolnice i ona se do kuće nekako držala, ali kada je u dvorištu videla šator i njenu sliku, počela je da vrišti i onesvestila se - priča Ljilja Jovanović, Bebina sestra:

Beba sa decom
Beba sa decomfoto: Privatna Arhiva

- Otad samo plače i jauče, zanemela je od bola. Deca su svesna da Ljubice nema, ali stalno pričaju o njoj i spominju je - dodaje Ljilja i navodi da još uvek ne zna kada će Ljubica biti sahranjena jer obdukcija nije završena.

Spasao porodicu

Ujak se oporavlja

Ujak Željko, koji je spasavao decu, i dalje se oporavlja pošto se nagutao dima. - Vodili smo ga kod lekara, ali on nije želeo na inhalaciju, niti da primi injekciju. Potresen je i nije mu dobro - kaže njegova sestra Ljilja.

Kako kaže, ovo je treća tragedija koja je zadesila njihovu porodicu.

- Bebi i meni je na identičan način nastradala sestra 1999. godine. Bila je mala, imala je sedam meseci. U kući smo tada bili sestra, brat i ja i sve je bilo isto. Kuća je počela da gori. Nas su uspeli da izvuku, a ona je ostala zarobljena i poginula je. Sve ovo nas je podsetilo na to - objašnjava Ljilja.

Treća tragedija

Podsetimo, Slavica Jovanović, baka poginule devojčice, ranije je za Kurir objasnila da je ovo drugo unuče koje joj je stradalo.

1 / 9 Foto: Ana Paunković

- Pre nekoliko godina poginuo mi je petogodišnji unuk u nesreći - rekla je baka. Ljilja Jovanović kaže da će njena sestra Beba sa decom biti smeštena kod rođaka.

- Voleli bismo da joj neko pomogne, jer je i naš otac ostao bez kuće, a ja sam podstanar sa dvoje dece. Kako živim u Hrtkovcima, volela bih da Beba dođe tu, pa da mogu i da pomognem oko mališana - dodaje sestra.

Kurir.rs/ J. Ivić/ Foto Ana Paunković, privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track