SRBIN MEĐU NAJTRAŽENIJIM KRIMINALCIMA U BRITANIJI: Već 10 godina na listi najopasnijih begunaca!
Foto: PrintScreen

potraga

SRBIN MEĐU NAJTRAŽENIJIM KRIMINALCIMA U BRITANIJI: Već 10 godina na listi najopasnijih begunaca!

Crna Hronika -

Srbin Danijel Dugić (39), već desetu godinu nalazi se na spisku najtraženijih begunaca u Velikoj Britaniji! Nacionala agencija za kriminal (NCA) objavila je pre nekoliko dana novi spisak 22 najtraženija kriminalca u toj državi a među ubicama i silovateljima našlo se ponovo ime ovog srspkog državljanina.

- NCA upozorava građane da ne prilaze ni jednom od ljudi sa ove liste. Umesto toga, anonimno prijavite ako znate gde se nalaze begunci - navodi se u saopštenju, uz koje su prikazane i fotografije najtraženijih begunaca.

Ime Danijela Dugića prvi put se u javnosti pojavilo 2011. godine, zbog sumnje da je bio organizator šverca 255 kilograma kokaina, vrednog 65 miliona evra, koji je zaplenjen u kontejneru na jednom malom brodu u Lamanšu.

Danijel Dugić
foto: Theguardian

Britanski agenti, na brodu čija je posada uhapšena, nisu zatekli Dugića, ali je uhapšen crnogorski državljanin. U telefonu uhapšenog Crnogorca pronađene su poruke i listinzi razgovora koji su tokom istrage doveli do Danijela Dugića.

Uhapšeni pripadnici posade, navodno, tvrdili su da ga ne poznaju i da on nema nikakve veze sa kokainom koji je pronađen, ali je policija nastavila potragu za njim, dok su uhapšeni osuđeni na ukuno 104. godine zatvora.

Navodno, sumnja se da se Srbin već deceniju uspešno skriva u Španiji.

Kurir.rs/J. S./foto Printscreen NCA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track