ŠTA JE S NIŠLIJAMA? 13 pijanih vozača iza rešetaka, dvojica dobila po 30 dana zatvora
Foto: S.U., Ilustracija

TOKOM MINULOG VIKENDA

ŠTA JE S NIŠLIJAMA? 13 pijanih vozača iza rešetaka, dvojica dobila po 30 dana zatvora

Crna Hronika -

Saobraćajna policija u redovnoj kontroli saobraćaja, tokom vikenda, zadržala je 13 vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola.

Policija je u gradu iz saobraćaja isključila četrdesetpetogodišnjeg vozača "opela" koji je vozio sa 3,36 promila alkohola u krvi i tridesetogodišnjeg vozača "alfe" koji je vozio sa 2,30 promila.

"Njima je zbog prekršaja nasilnička vožnja, određeno zadržavanje, nakon čega im je Prekršajni sud u Nišu izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena. Takođe, policija je iz saobraćaja isključila vozača 'zastave' starog 52 godine koji je vozio sa 2,28 promila alkohola u organizmu, kao i četrdesetsedmogodišnjeg vozača 'fijata' koji je vozilom upravljao sa 2,56 promila alkohola", saopštila je policija.

Policija navodi da je zaustavljen i vozač "opela" starosti 44 godine, koji je vozio sa 2,10 promila alkohola u organizmu, kao i tridesettrogodišnji vozač "folksvagena" koji je automobilom upravljao sa 2,08 promila alkohola. Protiv ovih vozača biće podnete prijave zbog prekršaja nasilnička vožnja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Takođe, zbog vožnje pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja su isključeni i muškarci starosti 62, 52, 51, 41 i 25 godina, kao i dvojica dvadesetšestogodišnjaka i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track