HULIGANIMA IZ BETON HALE PRITVOR DO 30 DANA: Sva desetorica se u tužilaštvu branila na isti način
Foto: Printscreen RTS

HULIGANIMA IZ BETON HALE PRITVOR DO 30 DANA: Sva desetorica se u tužilaštvu branila na isti način

Crna Hronika -

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je večeras pritvor do 30 dana za 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče u Beton hali, koji su prethodno na saslušanju u tužilaštvu negirali da su učesvovali u neredima.

Pritvor je određen za U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, V.J, F.M, N.R, I.Š. da ne bi uticali na svedoke.

Na ovo rešenje sudije za prethodni postupak, okrivljeni i njihovi advokati mogu da ulože žalbu u roku od tri dana.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu tereti ove osumnjičene za krivično delo nasilničko ponašanje kojim je povređeno više osoba.

Ranije danas prilikom saslušanja u tužilaštvu svih 10 je negiralo izvršenje krivičnog dela, navodeći da su bili prisutni na proslavi šampionske titule Crvene zvezde i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio (Lafayette) i tvrdeći da ni na koji način nisu učestvovali u njemu.

Tužilaštvo je saopštilo da su se, nakon proslave šampionske titule Crvene zvezda u subotu, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u korteu pored ugostiteljskog objekta "Lafayette" u Beton hali, okrivljeni izdvojili u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta.

"Tom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede", navodi tužilaštvo.

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu će biti podneta krivična prijava protiv jednog maloletnika, za kojeg se sumnja da je bio umešan u nerede.

Ranije danas završena su ispitivanja 78 privedenih u Prekršajni sud u Beogradu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa istim događajem.

Njih 39 je osuđeno na novčane kazne, šest je oslobođeno, a protiv 33 okrivljena će postupak biti nastavljen redovnim putem jer podnosilac zahteva za prekršajni postupak nije obezbedio prisustvo svedoka.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track