OBIJEN SEF U PROSTORIJAMA CRVENOG KRSTA U ČAČKU: Neko imao ključ od ulaznih vrata, nestala dokumentacija u vezi sa poslovanjem
Foto: D. Č.

provala

OBIJEN SEF U PROSTORIJAMA CRVENOG KRSTA U ČAČKU: Neko imao ključ od ulaznih vrata, nestala dokumentacija u vezi sa poslovanjem

Crna Hronika -

U prostorijama Crvenog krsta u Čačku obijen je sef u kom se čuva finansijska i druga dokumentacija vezana za kompletno poslovanje ove organizacije. Provala je najverovatnije obavljena tokom noći, a slučaj je prijavljen policiji, koja je obavila uviđaj.

Kako saznajemo, ulazna vrata zgrade Crvenog krsta u Ulici Nikifora Maksomovića, nisu obijena, što ukazuje da je osoba koja je obila ormar, imala ključ prostorija.

Za sada nema informacija o tome šta od dokumentacije nestalo.

Čačak, Policija
foto: D. Č.

- Reč je o veoma obimnim spisima i zaposleni u ovom trenutku ne mogu da kažu šta tačno nedostaje. Evidentno je da se radi o obijanju, jer je odvaljena brava ormara. Prema tvrdnjama ovlašćenog lica u CK nestalo je najmanje pet registratora vezanih za rad, radne odnose i finansije. Forenzičari će uzeti otiske - kaže naš izvor iz policije.

Inače, ove nedelje je Osnovnom tužilaštvu u Čačku podneta krivična prijava protiv odgovornih u CK zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave. Prijava tereti odgovorno NN lice, da je na nezakonit način, mimo odluke i znanja Upravnog odbora falsifikovalo Pravilnik o radu.

Takođe, pred Viši sudom u Čačku u toku je sudski spor po tužbi sedmoro zaposlenih koji sekretarku CK Biljanu Davidović, terete za mobing, tražeći ukupnu odštetu od 1.75 miliona dinara. U ranijoj izjavi medijima, kao i u izjašnjenju na tužbu, sekretarka je negirala optužbe za mobing.

(Kurir.rs/D. Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track