POŽAR MOGAO DA ZAHVATI I STARAČKI DOM: Nišlije se uplašile, bili spremni za evakuaciju pa pomogli u gašenju vatre
Foto: Kurir.rs/M.S.

izbegnuta veća nesreća

POŽAR MOGAO DA ZAHVATI I STARAČKI DOM: Nišlije se uplašile, bili spremni za evakuaciju pa pomogli u gašenju vatre

Crna Hronika -

Vatrena stihija koja je sinoć progutala magacine i dve proizvodne hale u naselju 9. maj, odnosno na granici sa selom Mramor pretila je da se proširi na Dom za smeštaj starih lica, što je unelo strah i kod korisnika i među osobljem.

Požar je buknuo oko 20 sati iz za sada nepoznatih razloga, a starije Nišlije smeštene u domu su se prepale jer se oblak crnog dima nadvijao nad zgradom jer ga je vetar nosio.

Niš, požar, magacin
foto: Kurir.rs/M.S.

Požar bi se razbuktao možda i na tu stranu prema domu da centar nije reagovao u pravom trenutku i pozajmio vodu iz svoja dva od osam hidranata vatrogascima koji su potvrdili rukovodstvu da nema potrebe za evakuacijom.

Niš, požar, magacin
foto: Kurir.rs/M.S.

- Vatra i gust crni dim su nas jako uplašili. Bili smo spremni da se evakuišemo, ali smo stupili u kontakt sa vatrogascima koji su nam rekli da ne moramo da izlazimo iz zgrade. Pomogli smo tako što smo dali vidu iz naših hidranata. Uplašili smo se jer nam se učinilo da vatra nadolazi - rekla nam je Ivana Nikolić direktorka centra.

Na ovom prostoru postoji desetak hala koje služe kao magacini ili proizvodne hale. One se izdaju raznim firmama. U požaru su izgoreli magacini pića, slatkiša, mašina za kazina i drugo.

Niš, požar, magacin
foto: Kurir.rs/M.S.

- Izgorela nam je hala za proizvodnju nameštaja. Iverice, mašine, šteta je nekoliko desetina hiljada evra - kratko je prokomentarisao on.

Oko uzroka požara svi nagađaju dok se potpuno ne ugasi izgorela roba. Neki kažu da je kvar na instalacijama izazvao vatru u jednoj hali dok drugi kažu da je neko od radnika zaboravio nešto da isključi!? Svi svedoci se slažu da je iz jedne hale krenula vatra tako da će se u njoj verovatno fokusirati istražni organi.

Vatrogasci kažu da su požar ugasili u roku od nešto više od tri sata, mada se neka roba još dimila rano jutros. Ukupna materijalna šteta se meri milionima dinara.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track