Najnovije vesti

RODITELJI GA NAŠLI SA STRAŠNIM POVREDAMA: Dečak koga je ubio grom uskoro trebalo da polaže prijemni DETALJI TRAGEDIJE KOD SJENICE
Foto: Profimedia, Privatna Arhiva

tuga

RODITELJI GA NAŠLI SA STRAŠNIM POVREDAMA: Dečak koga je ubio grom uskoro trebalo da polaže prijemni DETALJI TRAGEDIJE KOD SJENICE

Crna Hronika

Dečak M. B. (14) preminuo je u nedelju popodne kad ga je tokom oluje na Pešterskoj visoravni udario grom.

Do tragedije je došlo u ataru sela Žitniće, udaljenog dvadesetak kilometara od Sjenice, a dečak je prema nepotvrđenim informacijama bio u polju kako bi čuvao stoku.

- Mensur je ranije tokom dana izveo ovce na ispašu, grmelo je i sevalo, a roditelji su se zabrinuli kad nije došao kući kada su ga očekivali. Zvali su ga, a onda i krenuli da ga traže - priča jedan od žitelja Žitnića.

Nepomičnog i teško povređenog dečaka roditelji su navodno oko 17 sati pronašli kako leži na livadi.

poginuli dečak, Mensur B.
foto: Privatna Arhiva

- Koliko je dugo ležao i kad ga je udario grom još niko ne zna. Roditelji su ga odmah stavili u automobil i uputili se ka Domu zdravlja. Imao je strašne povrede po telu i bio je već mrtav, ali su lekari nekoliko puta pokušali da ga reanimiraju. Ipak, nije mu bilo spasa, samo su konstatovali smrt - dodaje meštanin.

M. B. je bio učenik osmog razreda Osnovne škole "Dževad Ljajić” u Dugoj Poljani.

- Svi smo u šoku, bio je predivan dečak, lepo vaspitan. Naš maturant, sad je trebalo da polaže prijemni... Bez reči smo - rekla je jedna nastavnica.

Udari groma na Pešterskoj visoravni nisu retkost, ali poslednjih godina nije bilo smrtnih slučajeva.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja