Najnovije vesti

SREDOVEČNI RUMUNSKI DRŽAVLJANIN STIGAO U BOGOJEVO: Kad su carinici otkrili šta se nalazi na zadnjem sedištu počeo da viče i psuje
Foto: Carina Srbije

sprečeno krijumčarenje

SREDOVEČNI RUMUNSKI DRŽAVLJANIN STIGAO U BOGOJEVO: Kad su carinici otkrili šta se nalazi na zadnjem sedištu počeo da viče i psuje

Crna Hronika

Carinici su 4. juna 2021. godine na ulazu prelaza Bogojevo, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja kolekcije vina koju je, kao deo prtljaga, preko granice pokušao da prenese jedan rumunski državljanin.

Prekršaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao ''ford fokus'' rumunskih registarskih oznaka. Upitan da li ima nešto da prijavi carinskoj kontroli, vozač, sredovečni rumunski državljanin, odgovorio je da nema ništa sem ličnog prtljaga.

krijumčarenje, vino
foto: Carina Srbije

Međutim, tokom detaljnog pregleda, na zadnjem sedištu su prekrivene garderobom pronađene dve gajbe sa ukupno 47 flaša raznih vina (29 flaša belog i 18 crnog vina). Od ukupno otkrivene količine, 23 flaše belog vina na sebi nisu imale etiketu, niti proizvođačku deklaraciju, dok su se na preostale 24 flaše, nalazile etikete i deklaracije raznih italijanskih vinarija.

krijumčarenje, vino
foto: Carina Srbije

Ovaj kolekcionar vina, kako se sam predstavio tvrdio je da se radi o njegovoj ličnoj kolekciji, pa je počeo da viče i preti da će polupati flaše na licu mesta. Do incidenta nije došlo, jer su mu carinici smireno objasnili da kolekcije pića ne mogu na taj način da se prenose preko granice i da putnici u ličnom prtljagu, prema važećim propisima kako u Srbiji tako i u EU, imaju pravo da prenesu dve flaše vina, koliko mu je i vraćeno.

Preostalih 45 flaša vina privremeno je zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track