Najnovije vesti

SUĐENJE MIROSLAVU MIŠKOVIĆU: Vlasnik Delte se izjasnio: Nisam kriv, presudite na osnovu dokaza!
Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

apelacioni sud

SUĐENJE MIROSLAVU MIŠKOVIĆU: Vlasnik Delte se izjasnio: Nisam kriv, presudite na osnovu dokaza!

Crna Hronika

Miroslav Mišković je danas pred Apelacionim sudom u Beogradu, koji je sam otvorio pretres u drugostepenom postupku protiv vlasnika "Delta holdinga", njegovog sina Marka i ostalih optuženih, izjavio da ostaje pri odbrani koju je ranije izneo pred sudom, a u kojoj je negirao da je pomagao sinu u utaji poreza.

- Zamolio bih vas da presudite na osnovu dokaza koje je podnelo tužilaštvo tokom suđenja, koje, nažalost, traje već devet godina - navodno je kratko rekao Miroslav Mišković tokom obraćanja sudu.

Pretresu su prisustvovali i njegov sin Marko, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković, kao i ostali okrivljeni i njihovi branioci.

Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milo đurašković
foto: Tanjug Marko đoković

Podsetimo, veće Apelacionog suda je, nakon što je u septembru prošle godine razmatralo žalbe na prvostepenu presudu, odlučilo da samo otvori postupak i izvede dokaze koji su neophodni za donošenje pravosnažne presude. Optužbe su juče negirali i Marko Mišković, Đurašković, kao i ostali.

Prvostepenom presudom Miroslav Mišković bio je osuđen na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara zbog pomaganja sinu Marku da utaji porez po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od 320,3 miliona dinara. Marko Mišković bio je osuđen na godinu dana kućnog zatvora i istu novčanu kaznu kao i otac.

(Kurir.rs/ J. S./foto Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja