NEGIRA! Jelena Sokić: Nisam organizovala ubistvo muža, ja sam obrazovana i ostvarena! Samo hoću razvod
Foto: TV HAPPY Printscreen

Osumnjičena

NEGIRA! Jelena Sokić: Nisam organizovala ubistvo muža, ja sam obrazovana i ostvarena! Samo hoću razvod

Crna Hronika -

Jelena Sokić, koju je ukrajinska policija osumnjičila da je sa svojim bratom platila otmicu i likvidaciju supruga, biznismena Milovana Roganovića (57), u Ukrajini, tvrdi da su te optužbe "gnusna laž i nečiji spin".

Jelena je, gostujući na TV Hepi dan pošto je odjeknula vest da je osumnjičena za planiranje ubistva, rekla da je sa mužem u brakorazvodnoj parnici već dve godine i da nikada nikoga nije angažovala da ga ubije.

Jelena Roganović
foto: TV HAPPY Printscreen

Nasilje u porodici

- Potpuno smo iznenađeni i šokirani tvrdnjama ukrajinske policije. S mužem ne živim godinu dana, on je trenutno pod merama zbog nasilja u porodici. Poslednji put kad sam ga videla došao je sa velikim obezbeđenjem, bilo je iznenađujuće - rekla je Jelena, koju ukrajinska policija sumnjiči da je plaćenom ubici obećala stan u Moskvi, vredan dva miliona evra, za otmicu i likvidaciju Roganovića.

Kako su još naveli iz tamošnje policije, sumnja se da je plan bio da se biznismen otme, zatim da ga se prisili da potpiše papire za razvod prema kojima bi sva imovina, vredna šest miliona evra, pripala supruzi, i na kraju da ga ubiju.

Međutim, policija je dobila informaciju da se sprema likvidacija, tako da su uspeli da osujete ovaj plan i uhapse plaćenika, koji je u pritvoru u Kijevu.

Gostujući u TV emisiji, Jelena Sokić je potvrdila da nije bila u Ukrajini, ali je tvrdila da je zapravo njen muž bio nasilan i da u tužilaštvu u Beogradu postoji krivična prijava protiv njega za nasilje u porodici. Otkrila je i da postoji sedam krivičnih prijava koje je muž podneo protiv nje.

Pranje para i terorizam

- Spremna sam na sve što može da pomogne ovom slučaju. Imam sedam lažnih krivičnih prijava koje je on podneo protiv mene - rekla je i dodala da je dobila poziv da se 28. juna javi tužilaštvu u Kijevu, ali da bi bila saslušana o pranju novca i finansiranju terorizma, za šta se, kako kaže, sumnjiči njen muž. - Sumnjam u istinitost tog poziva. Obrazovana sam i ozbiljna, nikad nisam bila s njim iz drugih pobuda, osim da mi se dopao. Imao je finansijske probleme, posao u Rusiji mu je propao - rekla je Sokićeva, koja potiče iz ugledne porodice.

Istraga

Viđali se u Beogradu?

Kako Kurir saznaje, istraga je trajala nekoliko meseci, a sumnja se da se Jelena sa čovekom koji je uhapšen zbog planiranja likvidacije viđala u Beogradu. - Sumnja se da je on dolazio u Srbiju i da su ovde postigli dogovor. Navodno, sastajali su se i postigli dogovor da mu stan u Moskvi da kada "posao bude završen" - otkriva izvor Kurira.

Osumnjičena

Sama sam otišla u policiju

Jelena je više puta ponovila da nije tražila novac od muža, niti poslala ubice da ga likvidiraju. - Strašno je da se nekome dešava ovako nešto. Ja samo želim da se razvedem. Sama sam otišla u policiju i tužilaštvo prekjuče - rekla je ona navodeći da je dostupna našim pravosudnim organima.

Kurir.rs/J.Spasić/ foto: printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track