VIŠI SUD U NOVOM SADU: Nije tačno da je sudija Srđan Savić osudio, pa oslobodio Gorana Cvjetića
Foto: Kurir/S.S.

DEMANTI

VIŠI SUD U NOVOM SADU: Nije tačno da je sudija Srđan Savić osudio, pa oslobodio Gorana Cvjetića

Crna Hronika -

Novosadski Viši sud

DEMANT

Povodom objavljenog teksta, pod naslovom "TRAŽE IZUZEĆE SUDIJE I PREDSEDNIKA SUDA! Odložen nastavak petorici osumnjičenih za otmicu Cvijetića", objavljeno na sajtu Kurira, 23.juna, novosadski Viši sud, demantuje antrafile u tom tekstu. Demanti prenosimo u celosti.

"Oglašava se Viši sud u Novom Sadu povodom teksta koji je izašao na sajtu Kurira dana 24.06.2021. godine povodom suđenja Goranu Kovačeviću i drugima koji glavni pretres je bio 24.06.2021. godine. Nisu tačni navodi u novinarskom tekstu da je Goran Cvjetić, sudija Srđan Savić osudio na 18 godina zatvora, a da je posle toga doneo oslobađajuću presudu.

Naime, Gorana Cvjetića veće kojim je predsedavao drugi sudija Višeg suda u Novom Sadu osudio na 18 godina zatvora za tri krivična dela, koja presuda je bila delimično ukinuta od strane Apelacionog suda u Novom Sadu.

Apelacioni sud u Novom Sadu ga je za dva krivična dela osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina (za teško delo protiv opšte sigurnosti i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija), a za treće krivično delo za koje se tereti, teško ubistvo u pokušaju, vraćeno je Višem sudu u Novom Sadu na ponovno suđenje, pa je za krivično delo teško ubisto u pokušaju, veće kojim je predsedavao sudija Srđan Savić donelo oslobađajuću presudu za Cvjetića".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track