OSTAO JE GORAK UKUS ZBOG VANDALIZMA: Ciglom polupali autobus iz Srbije i pokrali turiste NA RAZBIJENOM PROZORU NAĐENA KRV
Foto: Dunav Prevoz

užas U SKOPLJU

OSTAO JE GORAK UKUS ZBOG VANDALIZMA: Ciglom polupali autobus iz Srbije i pokrali turiste NA RAZBIJENOM PROZORU NAĐENA KRV

Crna Hronika -

Dušan Đukić iz firme "Dunavprevoz" kaže da se nada da će policija Severne Makedonije pronaći počinioce

Turistički autobus srpskog auto-prevoznika, koji je prevozio ruske turiste, kamenovan je juče u Skoplju, u Severnoj Makedoniji.

Vandalski čin dogodio se juče oko sedam sati dok je autobus bio parkiran u centru Skoplja.

kamenovan, autobus
foto: Dunav Prevoz

Na parkingu

- Parkirali smo se u petak uveče na parkingu, kako bi se naši putnici odmorili i prespavali u hotelu. Putnici koje smo vozili su ruski državljani, koji se nalaze na proputovanju kroz Srbiju, Crnu Goru, Albaniju, Severnu Makedoniju - započinje priču Dušan Đukić, rukovodilac saobraćaja u firmi "Dunavprevoz" Bačka Palanka, u čijem je vlasništvu uništeni autobus.

kamenovan, autobus
foto: Dunav Prevoz

On dodaje da su se u subotu ujutru zaprepastili kad su videli vozilo.

- Policija je došla kako bi uradila uviđaj. Neko je ciglom udario u prozor vozača i napravio veliku rupu. Gađao je ciglom koju je ostavio kod točka. Nađena je krv na razbijenom prozoru, pa se pretpostavlja da se napadač tokom razbijanja stakla rasekao - kaže Đukić i objašnjava da su na uviđaju bili i forenzičari.

Gorak ukus

- Vozačima i putnicima su pokradene stvari koje su bile u autobusu. Nadamo se da će počinioci biti uhvaćeni. Nama ostaje problem koji moramo rešiti, a to je popravka stakla kako bismo nastavili dalje i jedan gorak ukus neprijateljskog čina - dodaje naš sagovornik. Prema njegovim rečima, ruski turisti nastavili su bezbedno putovanje.

- Sreća je da je naše drugo vozilo bilo u blizini, pa su turisti nesmetano nastavili svoje proputovanje - kaže Đukić.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track