VELJIN BRAT UBIO NAJBOLJEG DRUGA: Zario NOŽ U SRCE Ivanu, pa nasmejan ušao u sud, OTAC ŽRTVE POBESNEO!
Foto: Privatna arhiva

incident na suđenju

VELJIN BRAT UBIO NAJBOLJEG DRUGA: Zario NOŽ U SRCE Ivanu, pa nasmejan ušao u sud, OTAC ŽRTVE POBESNEO!

Crna Hronika -

Damiru Ibrahimoviću (20), koji se sumnjiči da je posle dočeka Srpske nove godine nasmrt izbo Ivana Trifunovića (22) na Novom Beogradu, počelo suđenje

Damir Ibrahimović (20), kom je juče počelo suđenje zbog sumnje da je u novogodišnjoj noći na Novom Beogradu ubio najboljeg druga Ivana Trifunovića (22), blizak je rođak Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja!

Kako Kurir saznaje, Ibrahimovićeva majka i Belivukov otac su brat i sestra od ujaka. Velja Nevolja je, podsetimo, u pritvoru zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja se sumnjiči za ubistva, otmice i druga krivična dela.

Veljko Belivuk, Velja Nevolja
foto: Zorana Jevtić

- Ibrahimovićeva majka je tetka Belivuku, a on i Nevolja su braća - objašnjava sagovornik Kurira.

Na jučerašnje pripremno ročište Ibrahimović je doveden u pratnji zatvorskih stražara u beogradsku Palatu pravde.

Odrastao je pored nas

- Dok su ga sprovodili, on je bio vidno nasmejan i raspoložen. Širio je ruke u znak pozdrava okupljenim prijateljima i porodici. Najverovatnije, njegovo ponašanje iziritiralo je oca nastradalog, koji je burno reagovao. Povikao je: "Dačo, zašto si ubio brata, pogledaj ovo", pokazujući crni flor na majici koji nosi u znak žalosti za sinom - opisuje izvor Kurira šta se dogodilo u hodniku Palate pravde.

Kako navodi, straža je Ibrahimovića uvela u sudnicu, ali se drama ispred nje nastavila.

- Otac ubijenog je nastavio da dobacuje: „Ubico, ubio si mi sina!“, posle čega ga je straža udaljila od sudnice kako bi se sprečio veći incident, jer je ispred bila i porodica osumnjičenog za zločin, a oko nje su stajali mladići koji su ličili na privatno obezbeđenje - objašnjava sagovornik.

Dragiša Trifunović, otac ubijenog Ivana, potvrdio je za Kurir da je bio ogorčen zbog ponašanja Ibrahimovića, koji mu je bio kao sin. Njegov osmeh pred početak suđenja i pobedonosno podizanje ruku dodatno su ga pogodili posle svega što je preživeo.

- Voleo sam ga i gledao kao sina, odrastao je pored nas. Najbitnije mi je da saznam šta se dogodilo, zašto je to učinio - rekao je Dragiša za Kurir i dodao da je ogorčen i na Više tužilaštvo, koje je, umesto za teško ubistvo, Ibrahimovića optužilo za „obično ubistvo“, za koje je zaprećena daleko blaža kazna. Porodica, kako je naveo, smatra da je Ivan Trifunović ubijen na podmukao način jer nije očekivao napad od najboljeg prijatelja, u kog je imao bezgranično poverenje.

- Kad je moj sin sahranjen, Damirova porodica poslala je venac, nisu došli da nam izjave saučešće niti su se ikada javili, a naša deca odrasla su zajedno, bili su kao braća - dodao je otac pokojnog Ivana.

Ležao krvav

Ibrahimović vikao: „Izdrži!“

Podsetimo, Ivan Trifunović ubijen je ispred zgrade na Novom Beogradu posle dočeka Srpske nove godine. Kako je njegov otac ranije ispričao za Kurir, sin mu se vratio s proslave, a onda ga je neko pozvao i on je ponovo izašao. Kada je krenuo za sinom, zatekao ga je krvavog na stazi, a Ibrahimović, koji je kasnije uhapšen, držao ga je u naručju i vikao: „Izdrži, izdrži“. Da je on osumnjičen za zločin, otkriveno je tek kada je policija pregledala snimke s kamera okolnih zgrada.

Porodica samo želi istinu

Punomoćnik porodice Trifunović, advokatica Slavka Babić za Kurir je izjavila da je juče održano pripremno ročište, na kojem su stranke iznele predloge za izvođenje dokaza tokom krivičnog postupka.

- Okrivljeni Ibrahimović se izjasnio da nije kriv. Njegovo negiranje izvršenja krivičnog dela je u suprotnosti sa svim prikupljenim dokazima, posebno imajući u vidu da se na snimku sigurnosnih kamera nesumnjivo vidi da je okrivljeni Ibrahimović potrčao prema oštećenom Trifunoviću, ubo ga u predelu srca, dok mu je oštećeni dolazio u susret, ne nadajući se da bi ga najbolji prijatelj mogao usmrtiti. Porodica oštećenog samo želi da zna motiv, jer su bili najbolji prijatelji od vrtića - izjavila je Slavka Babić.

Stampano izdanje 07.07.2021.
foto: Kurir

NE PROPUSTITE

OBELEŽAVAMO IVANJDAN! DANAS DVA POKLONA U KURIRU: Ikona ROĐENJE SVETOG JOVANA plus SASOMANGE.RS oglasnik

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Ivanjdan, rođenje svetog Jovana Preteče i krstitelja Isusa Hrista.

Tim povodom, uz dnevne novine Kurir dobićete DVA POKLINA - IKONA ROĐENJE SVETOG JOVANA PRETEČE sa zlatotiskom i molitvom plus SASOMANGE.RS oglasnik.

Uz Hristovo i Bogorodičino, to je jedno od tri sveta rođenja koje praznuje Crkva. Sveti Jovan Preteča bio je jedan od proroka jevrejske sekte Nazarećana. Prema hrišćanskom učenju, on je krstio Isusa Hrista u reci Jordan. Srbi ga posebno poštuju i kao zaštitnika kumstva i pobratimstva.

Kao drugi poklon dobićete Sasomange.rs oglasnik na 32 strane sjajnog papira gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Sasomange oglasnik je jedno mesto na kom ima sve! Kupite ili prodajte stan, kuću, plac, garažu, automobil, telefon, televizor, mikser, muzički instrument, nameštaj...

Ukoliko želiš da se oglašavaš unutar Sasomange.rs oglasnika, kontaktiraj prodaju na sasomange.prodaja@sasomange.rs i obezbedi svoje mesto u sledećem izdanju oglasnika.

Sasomange je onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme. Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 640.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija. Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

poklon
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Zorana Jevtić, Jelena Rafailović, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track