PRISLUŠKIVAN: Belivukov čovek tajne o ubistvima i trgovini drogom odavao svojoj devojci
Foto: Zorana Jevtić

hvalisavac

PRISLUŠKIVAN: Belivukov čovek tajne o ubistvima i trgovini drogom odavao svojoj devojci

Crna Hronika -

Uha­p­še­ni Ma­r­ko An­drić iz Ni­ša ra­skri­n­kao je bro­j­ne po­slo­ve kla­na i nji­ho­vu ve­zu sa ne­stan­kom Mi­la­na Lje­po­je, po­što je sve pri­čao par­t­ne­r­ki.

Nišlija Marko Andrić, zvani Kuzman, koji je uhapšen kao član kriminalne grupe Veljka Belivuka, raskrinkao je brojne poslove tog klana, kao i njihovu vezu sa nestankom "pink pantera" Milana Ljepoje, pošto je sve tajne odavao svojoj devojci, saznaje Kurir!

Snimci razgovora na kojima se čuje kako govori o Ljepojinom nestanku, kao i Veljku Belivuku, već su se čuli u javnosti. Izvor Kurira otkriva da postoje i brojni drugi snimljeni razgovori ovog Nišlije, koji potvrđuju da je grupa trgovala drogom i organizovala huligane koji su se na utakmicama pojavljivali pod plaštom navijačke grupe Principi.

Hvalio se poznanstvom

- Tokom operativne obrade i prikupljanja dokaza protiv zloglasne kriminalne grupe otkriveno je da se Andrić o poznanstvu s Belivukom, kontaktima, kao i poslovima hvalio devojci sa kojom je živeo. Navodno, prepričavao joj je s kim se sastaje, kao i detaljne sadržaje razgovora sa tih sastanaka. Takođe, govorio joj je i kome prodaje drogu - otkriva izvor Kurira. Kuzman je, navodno, devojci otkrio čak i da je kontakt u Beogradu, koji je veza za drogu, a sa kojim se sastajao, pripadnik grupe čiji je nadimak Deda.

- Pričao joj je o odlascima na stadion Partizana, takozvanom Veljinom bunkeru, o sadržaju poruka koje je razmenjivao sa Belivukom i drugim pripadnicima grupe. Jednostavno rečeno, zahvaljujući njemu, bila je upoznata sa gotovo svim prljavim poslovima klana - kaže sagovornik. Uhapšeni Nišlija, kako dodaje, bio je toliko vezan sa svoju saputnicu da je čak i prilikom saslušanja tražio samo jedno, da vidi devojku, „jer bez nje ne može da živi“.

Milan Ljepoja, Pink Panter
foto: MUP

Podsetimo, ime Marka Andrića prvi put se u javnosti pojavilo kada je kriminalna grupa dovedena u vezu sa nestankom „pink pantera“ iz Niša, čije telo do danas nije pronađeno. Objavljen je Andrićev razgovor u kom prenosi ono o čemu je razgovarao sa Belivukom, koga oslovljava sa „brate“.

Na onom svetu

- Moram da ti prenesem da budeš upoznat. Ona sisa Mance iz Niša. On je glavni kao „pink panter“. Ja kažem: „A, ne viđam ga“. Neću da širim, brate, bez brige, samo što pre da pucam. Ja kažem: „Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam.“ Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi**etine. I jedan od tih pi*ki mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad. Gde da ga oderemo, pa neka skuplja koga hoće, ali na onom svetu - jedan je od razgovora između Belvuka i Andrića, koji je Andrić prepričao svojoj saputnici. Klan Veljka Belivuka uhapšen je 4. februara, a tog dana lisice su stavljene i Andriću.

Dru­gi razgovor

Da, bra­te, de­fi­ni­ti­v­no je ubijen

U dru­gom sni­mlje­nom raz­go­vo­ru ko­ji vo­di sa čla­nom gru­pe ko­ju je na­vod­no pre­dvo­dio Mi­lan Lje­po­ja Ku­z­man ga oba­ve­šta­va da je „pi­nk pan­ter“ li­kvi­di­ran. Na pi­ta­nje da li je Mi­lan Lje­po­ja de­fi­ni­ti­v­no ubi­jen, An­drić od­go­va­ra: „Da, bra­te, de­fi­ni­ti­v­no!“

Problemi

Ostao bez pa­ra i robe

Ma­r­ko An­drić, ka­ko se su­m­nja, bio je glav­ni čo­vek kla­na za di­stri­bu­ci­ju dro­ge u Ni­šu. Na­vod­no, u sni­mlje­nim raz­go­vo­ri­ma ču­je se da mu po­sao ni­je išao baš na­j­bo­lje i da je svo­je sa­ra­d­ni­ke u Beo­gra­du mo­lio da mu da­ju „ro­bu“, a da je pla­ti na­k­na­d­no jer je ostao i bez pa­ra i bez dro­ge. - Na­šao sam si­stem, ra­zbi­jam na pe­de­se­ti­ce, sve ću da re­šim, bra­te - na­vod­no se ču­je u jed­nom raz­go­vo­ru u kom mo­li da ga ra­zu­me­ju „jer mu je bog sve­dok da ni­je nje­go­va gre­ška“.

Nevoljinu grupu zvanično terete za još dva ubistva!

Specijalno tužilaštvo u Beogradu proširilo je istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i članova njihove organizovane kriminalne grupe, te se oni trenutno terete za pet otmica i ubistava. Kako je navela Politika, Belivukova ekipa se, osim za likvidacije Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, zvanično sumnjiči i za likvidacije Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića. U rešenju o proširenju istrage, prema pisanju Politike, navodi se da su i Vukićević i Gligorijević namamljeni u vikendicu u Ritopeku kod Beograda, gde su brutalno ubijeni. - Osumnjičeni su 14. oktobra 2020. na prevaru, a u dogovoru s Belivukom i Miljkovićem, namamili Lazara Vukićevića da dođe na sastanak s Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu. Đurić ga je potom odveo do kuće u Ritopeku - navodi se u dokumentu. I Gligorijevića su, kako se sumnja, likvidirali po identičnom receptu 16. juna 2020.

- Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj navijačkoj grupi odaje informacije o njihovom kretanju, kao i da planiraju da ih ubiju iz snajpera. Belivuk i Miljković su 16. juna na prevaru namamili Gligorijevića u Beton halu. Odatle ga je Marko Budimir odvezao u Ritopek, gde ih je čekao Belivuk i više pripadnika klana - navodi se u dokumentu tužilaštva. Podsetimo, Kurir je pisao da su u kući u Ritopeku pronađeni DNK tragovi Lazara Vukićevića, koji je bio navijač Crvene zvezde.

Slike s Belivukom

Acika, on ti je i došao glave

Kurir je prvi objavio da iza nestanka Aleksandra Gligorijevića, predsednika FK Tekstilac iz Odžaka, stoji grupa Velje Nevolje. Gligorijević je bio navijač Principa i na društvenim mrežama je često isticao simbole kluba, delio slike sa utakmica, ali i fotografije sa uhapšenim članovima klana. Na njegovom Instagram profilu, ispod slike na kojoj je s Belivukom, osvanuo je komentar: „E, moj Acika, on ti je i došao glave“.

(Kurir.rs / Ekipa Kurira / Foto: Zorana Jevtić, MUP RS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track