UŽAS NA JUGU SRBIJE: Četiri godine seksualno zlostavljao maloletnu ćerku
Foto: Shutterstock

PODIGNUTA OPTUŽNICA

UŽAS NA JUGU SRBIJE: Četiri godine seksualno zlostavljao maloletnu ćerku

Crna Hronika -

Devojčica (17) u aprilu ove godine prijavila je policiji u jednom gradu na jugu Srbije da je već četiri godine žrtva seksualnog zlostavljanja, a da je napadač njen otac, s kojim živi u okolini ovog grada, saznaje Kurir.

Prema rečima našeg izvora, osumnjičeni D. D. je uhapšen po prijavi, a posle mesec i po dana Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu podiglo je optužnicu protiv njega za krivično delo nedozvoljene polne radnje, te bi suđenje trebalo uskoro da počne.

Majka bila na poslu

- Ćerka, koja je u trenutku podnošenja prijave imala 17 godina, ispričala je u policiji da je tata seksualno zlostavlja od 2017. godine, odnosno od njene četrnaeste godine. Kako je navela, on je koristio situacije kada joj je majka u večernjim časovima bila na poslu, ulazio joj u sobu i dodirivao je po intimnim delovima tela - priča izvor i nastavlja:

- Maloletnica je rekla da majci nije ispričala šta se dešava i kroz kakav pakao prolazi maltene svake večeri, ali da je njena mama sumnjala da je ona žrtva svog oca, koji je, kako je utvrđeno, sklon alkoholu.

Reči nesrećne tinejdžerke potvrdio je i njen brat, koji je rekao da ima saznanja da je otac ulazio u sestrinu sobu dok im je mama bila na poslu.

- Njihova majka radi posao koji podrazumeva noćne smene, te je ona uveče uglavnom bila van kuće i nije mogla da zna šta se dešava. Njen suprug je koristio tu situaciju i odlazio kod ćerke u krevet. Međutim, nije poznato zbog čega su brat i sestra toliko vremena ćutali, možda ih je bilo sramota, a možda im je otac i pretio - navodi sagovornik Kurira upoznat sa slučajem.

Problem s alkoholom

Kako kaže, reč je o porodici koja inače nije iz ovog kraja, već su se tu doselili nakon ratova devedesetih.

- Njih je pratila teška sudbina. Otac se odao pijanstvu, ali niko nije sumnjao da je sposoban da na takav način naudi sopstvenom detetu. Svi članovi porodice ispitani su u tužilaštvu, obavljen je razgovor i sa maloletnicom. Nakon toga, ali i pribavljanja materijalnih dokaza optužnica je podignuta - kaže izvor i dodaje da se osumnjičeni od aprila nalazi u pritvoru.

Sličan slučaj

Tri godine primoravao ćerku na oralni seks

Sličan slučaj dogodio se pre nekoliko godina u istočnom delu Srbije, kada je ćerka, koja je u to vreme imala takođe 17 godina, policiji prijavila oca I. Š. da ju je tri godine primoravao na oralni seks. Ona je policiju pozvala tek kada je otac bio na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugog krivičnog dela, jer joj je tokom jednog telefonskog razgovora, upućenog iz zatvora, rekao da "jedva čeka da se ponovo vide i vole". Majka je primetila da je devojčica uznemirena, a ispostavilo se da je prvi put napastvovana kada je imala 13 godina.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja