UKINUTA PRESUDA VELJINOM SARADNIKU: Bivši verenik Tijane Ajfon ponovo pred sudom!
Foto: Damir Dervišagić, Kurir

apelacioni sud

UKINUTA PRESUDA VELJINOM SARADNIKU: Bivši verenik Tijane Ajfon ponovo pred sudom!

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Milovan Tadić, koji je u februaru uhapšen kao pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bio osuđen na pet i po godina zatvora zbog nanošenja teških povreda Slobodanu Vukiću ispred kluba "Tilt" 2015.

On je, podsetimo, tom presudom koja mu je bila izrečena u aprilu, proglašen krivim što je u stanju povišene emocionalne napetosti, nogom u stomak udario pokojnog i naneo mu tešku povredu. Vukić je, podsetimo, preminuo 7. januara 2016. u bolnici.

-

Milovan Tadic, Boris Karapandžić, Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: Kurir, Mondo/Stefan Stojanović, Privatna Arhiva, Dado Đilas

Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da je izreka prvostepene presude protivrečna sama sebi i razlozima presude, pri čemu su u obrazloženju prvostepene presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a razlozi koji su dati su nejasni i u znatnoj meri protivrečni.

Pojedine odlučne činjenice od značaja za pravilno i zakonito presuđenje su ostale neutvrđene i nedovoljno razjašnjene, tako da se presuda zasniva na pogrešno i nepotpuno utvrđenom činjeničnom stanju, pa zbog toga nije moguće ispitati zakonitost i pravilnost presude - naveo je u obrazloženju Apelacioni sud.

Tadić, koji je inače bivši verenik starlete Tijane Maksimović, zvane Tijana Ajfon u pritvoru je od 4. februara i protiv njega je u toku istraga zbog zločina kriminalne grupe sa kojom je uhapšen.

(Kurir.rs/J. S./foto Damir Dervišagić, Kurir, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Stefan Stojanović Mondo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track