Najnovije vesti

ŽIVOTIĆ U PULSU SRBIJE O VELJKU BELIVUKU: Treba samo pratiti put novca i ko se obogatio u policiji, pa da vidimo ko ga je čuvao
02:58

ŽIVOTIĆ U PULSU SRBIJE O VELJKU BELIVUKU: Treba samo pratiti put novca i ko se obogatio u policiji, pa da vidimo ko ga je čuvao

puls srbije

ŽIVOTIĆ: Belivukov klan je najsuroviji u Evropi, ugledali su se na zloglasne južnoameričke kartele (VIDEO)

Crna Hronika
18:53h

Nove informacije i nove slike monstruoznih dela Belivukovog klana nikog nije ostavio ravnodušnim.

Bliži se 4. avgust , dan do kada bi optužnica trebala da bude podignuta, samo se postavlja pitanje za koliko ćemo još brutalnih ubistava i masakriranja čuti do tada.

Doktor Ilija Životić, stručnjak za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala iz Internacionalne policijske organizacije (IPO) govori o najnovijim detaljima istrage protiv klana Belivuk - Miljkković.

"Mislim da su ove jezive fotografije objavljene u pravo vreme. Neko nagovara ostatke Belivukovog klana da skandiraju protiv predsednika Republike. To su monstrumi, koji su ubijali navijače svog kluba", rakao je doktor Životić.

Ja se nadam da će optužnica, tih 1.000 strana otkriti i stvari koje treba do kraja isptitati, ko je nabavio oružje, ko mu je omogućio da vozi automobil kao službeni, ko je nalagao interventnoj ekipi policije da ga pušta. Ko je nameštao njihove protivnike?", insistirao je Životić.

Jedno od pitanja je i ko je naredio da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo.

"Ukoliko se ne budemo bavili time i ukoliko tu mafijašku hobotnicu koje ima u MUP ne razmontiramo potpuno, pojaviće se ponovo za dve-tri godine. Ukoliko ih ne budemo razmontirali, oni će ponovo naći nekog drugo Belivuka ili Miljkovića a mi to sebi, kao država, nemožemo dozvoliti", naglašava Životić.

On kaže da se nada da će Tužilaštvo naći nekoliko saradnika svedoka.

"Potrebno je videti ko je od policijskih funkcionera naglo promenio životni stil? Ko je sazidao novu kuću, poslao dete na školovanje u inostranstvo?", zapitao se Životić.

Mitraljez brauning je za blindirano vozilo. Svoje protivnike su ubijali iz blizine, snajper im je trebao za dobro obezbeđenu ličnost.

"Ne znamo da li su teroristi, ali ukoliko se pojavi aspekt da su hteli da promene vlast, ali ako se ispostavi da su hteli da likvidiraju ekog od ljudi iz državnog vrha, onda ih možemo nazvati teroristima", rekao je Životić.

Osoba koja se često pojavljivala u medijima, ali je nema na optužnici je bivša državna sekretarka u MUP Srbije Dijana Hrkalović.

Ja mislim da se Dijana Hrkalović ruga svima nama. Ona je proglašena organizatorom Belivukovog klana, a ona se sada ponaša kao starleta", rekao je doktor Životić.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja