VELJIN KASAPIN TVRDIO DA NIKOG NIJE UBIO: A kad su iskeženom vojniku pokazali OVU SLIKU, njegova reakcija SLEDILA TUŽIOCE
Foto: Printscreen

Saslušanje

VELJIN KASAPIN TVRDIO DA NIKOG NIJE UBIO: A kad su iskeženom vojniku pokazali OVU SLIKU, njegova reakcija SLEDILA TUŽIOCE

Crna Hronika -

Srđan Lalić (35), koji iskeženo pozira sa Veljkom Belivukom na strašnoj fotografiji, na kojoj drže izmasakriranu žrtvu, umešan je u nekoliko ubistava klana, ali pominje se i za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića!

Pre samo nekoliko dana, Lalić je u tužilaštvu negirao da ima bilo kakve veze sa ubistvima, međutim tada mu je predočena upravo fotografija koju je u nedelju veče obelodanio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

- Kada je suočen sa užasnom fotografijom šokirao je sve prisutne tako što je iznenada počeo da povraća - prenosi nezvanično Blic.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Srđan Lalić
foto: MUP Srbije

Sve se dogodilo pre nekoliko dana, na ponovnom saslušanju Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i članova njegovog kriminalnog grupe zbog dokaza u vezi sa još dva ubistva. Laliću je pokazana fotografija kao dokaz o direktnoj umešanosti i saučesništvu u zverskim ubistvima i tada mu je pozlilo.

S druge strane, bio je "pion" od poverenja, pa ne čudi što su ga Velja Nevolja i Marko Miljković, zvani Mesar, koristili i da namami žrtve u kuću strave u Ritopeku, ali i da direktno učestvuje u zverstvima, kao što slika pokazuje.

Srđan Lalić se pominje kao učesnik u ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija. Fotografija na kojoj je Lalić sa širokim zadovoljnim osmehom, dok sa Belivukom pozira nad telom koje krvari, napravljena je u kući strave u Ritopeku. Među novim fotografijama koje poseduje Tužilaštvo su slike odsečenih glava i stopala, noževi zabodeni u leđa i krv na sve strane...

Hit tvit, Velja Nevolja
foto: Printscreen

Na ovekovečenom trenutku zločina i Velja Nevolja se kezi, a Lalić ima doslovce osmeh od uha do uha. Slika je posebno jeziva ne samo zbog nasmejanih šefova zloglasne mafijaške grupe i njegovog vojnika nad iskasapljenom žrtvom, već i zbog činjenice da je žrtva krvava, izbodena i praktično "klana", ali još živa. Prema tvrdnji MUP, žrtva je kasnije ubijena.

Većinu žrtava zverska grupa Belivuka i Miljkovića je namamila u kuću u Ritopeku. Obično bi metu zvao neko njoj poznat i zakazivao tajni sastanak na koji nisu smeli da se nose mobilni telefoni.

Pre nego što je jedna od žrtvi, Lazar Vukićević, 14. oktobra 2020. namamljen u kuću u Ritopeku, tamo je već došao okrivljeni Srđan Lalić, ali i Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić i Dejan Tešić, da se spreme za likvidaciju. Posle ubistva Vukićevića, kako veruje Tužilaštvo, Lalić i ekipa trebalo je da unište tragove zločina i prostoriju su oprali hemijskim sredstvima.

Isti scenario je pratio je ubistvo Gligorijevića. Pre nego što je dovezen u Ritopek u kući su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Prema istim navodima, osumnjičeni su izvršenje krivičnog dela pokušali da prikriju tako što su odeću Gligorijevića isekli i stavili u kesu, a zatim upakovali u svoja vozila i odvezli u nepoznatom pravcu.

(Kurir.rs / Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja