ŠIJANOVOM NASLEDNIKU UZIMAJU DNK: Akteri pucnjave u Surčinu zaćutali, tragovi rešavaju misteriju!
Foto: Printscreen Facebook

istraga

ŠIJANOVOM NASLEDNIKU UZIMAJU DNK: Akteri pucnjave u Surčinu zaćutali, tragovi rešavaju misteriju!

Crna Hronika -

Više tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog da se uradi DNK veštačenje tragova na pištolju, kako bi se utvrdilo da li je Borisa Jakšića (34) u ponedeljak u Surčinu pucao Vukašin Šijan (22) ili neko od dvojice drugih osumnjičenih koji su uhapšeni sa njim.

Podsetimo, i sin Zorana Šijana kao i osumnjičeni Miloradom M. (40) i Milošem K. (20), na saslušanju u tužilaštvu branili su se ćutanjem, posle čega im je određen pritvor.

Zoran Šijan
foto: Privatna Arhiva

- Oni se sumnjiče da su u ponedeljak ujutru "mercedesom" došli ispred Jakšićeve kuće, a potom, nakon rasprave ispalili hice u njega. Pucao je jedan od trojice uhapšen, a veštačenje bi trebalo da pokaže koji je od njih u rukama držao pištolj, naročito jer se sva trojica brane ćutanjem i ne žele da kažu šta se dogodilo niti ko je pucao - objašnjava izvor Kurira iz istrage i dodaje da se oni sumnjiče za nanošenje teških telesnih povreda u saizvršilaštvu.

Vukašin Šijan, podsetimo, sin je Zorana Šijana nekadašnjeg vođe takozvanog surčinskog klana, koji je ubijen 27. novembra 1999. rafalima iz "škorpiona" i "kalašnjikova" dok je u svom automobilu čekao da se upali zeleno svetlo na uglu Nemanjine i Ulice Svetozara Markovića.

(Kurir.rs/J. S./foto Privatna arhiva, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja