KORAĆ JE PI**A: Jeziva slika iz kuće strave Belivukovog klana, na leđima ubijenog Goksija urezali stravičnu poruku
Foto: Kurir, Aleksandar Jovanovic, MUP RS

KRAJ ISTRAGE

KORAĆ JE PI**A: Jeziva slika iz kuće strave Belivukovog klana, na leđima ubijenog Goksija urezali stravičnu poruku

Crna Hronika -

Pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se sumnjiče za surovo mučenje i brutalne likvidacije najmanje petorice muškaraca, žrtvama su odsecali glave, komadali njihova tela, zabadali noževe u leđa i pisali pogrdne poruke na telima! Ovi dokazi, prema rečima tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, pronađeni su u njihovim Skaj telefonima koje su koristili za tajnu komunikaciju.

Na fotografijama koje do sada nisu prikazane u javnosti, ali je danas tužilac odlučio da ih prezentuje medijima, vide se raskomadana tela Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića.

- Fotografije tela Lazara Vukićevića, koje su najmonstruoznije, nisu prikazane jer ih njegov otac još nije video, za razliku od ostalih srodnika ubijenih, kojima su fotografije predočene - objasnio je tužilac Nenadić.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Goran Veličković Goksi
foto: Ana Paunković, Stefan Stojanović MONDO, Zorana Jevtić, starsport

Inače, na jezivim fotografijama vidi se da su pripadnici grupe svim žrtvama odsecali glave. Na slici mučenja Aleksandra Gligorijevića zabeleženo je da je on položen na stomak, a da su u njegova leđa zabodeni noževi.

- Fotografija na kojoj je telo Gorana Veličkovića, zvanog Goksi, posebno je jeziva, jer je na njegovim leđima izrezbarena poruka "Korać pi*k a", koju su verovatno poslali ili nameravali da pošalju Filipu Koraću, koji važi za njihovog suparnika jer je navodno blizak Luki Bojoviću i škaljarskom klanu - objašnjava sagovornik Kurira.

Dug spisak zločina

Optužnica u petak

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić izjavio je da će optužnica protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića najverovatnije biti podignuta u petak. - Istraga se vodi protiv 31 okrivljenog, a nakon 5. februara proširena je u još šest navrata protiv istih ili novih lica. Tokom istrage obavljena su razna veštačenja po 300 naredbi za veštačenje i prikupljeni brojni materijalni dokazi sa lokacija za koje postoji sumnja da su mesta izvršenja krivičnih dela - naveo je Nenadić i otkrio da se pripadnici grupe, osim za zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, sumnjiče i za jednu otmicu i silovanje.

Na dvadesetak jezivih slika, koje su pripadnici grupe sami sačinili, vidi se i da su iskasapljena tela držali u koritu, najverovatnije kako bi se što manje krvi razlilo u prostoriju koja je služila kao "klanica". Podsetimo, u kući strave u Ritopeku, u skrivenoj prostoriji, pronađena je i industrijska mašina za mlevenje mesa.

Veljko Belivuk, Ubijanje, Hit Tvit
foto: Printscreen

Osim stopala, žrtvama su na komade sekli i ostale delove tela. Na jednoj fotografiji vidi se i da su noge muškaraca koje su ubijali sekli na još sitnije delove.

- Ovaj dokazni materijal je putem međunarodne pravne pomoći pribavljen od jedne zapadnoevropske države, a odnosi se na osumnjičene pripadnike Belivukove grupe u periodu izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. Pored pomenutih fotografija tu su i audio i video zapisi koji ukazuju na događaje i osumnjičene. Sav materijal je predočen osumnjičenima i o njemu su se izjasnili pred tužiocem - rekao je tužilac Nenadić.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira, foto Zorana Jevtić, Mup, Printscreen, Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja