ČETA TELOHRANITELJA ČUVA DIJANU HRKALOVIĆ! Diksi nikada i nigde ne ide sama, uz nju su mladići kojima je idol VELJA NEVOLJA!?
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen Instagram

sestra sa tribina

ČETA TELOHRANITELJA ČUVA DIJANU HRKALOVIĆ! Diksi nikada i nigde ne ide sama, uz nju su mladići kojima je idol VELJA NEVOLJA!?

Crna Hronika -

Posle dve godine skrivanja javnosti i pola godine bukvalno izolacije, koju je provodila isključivo sa ocem i bratom, Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, sada često napušta dom i deli zapise o tome sa pretiocima na Instagramu. Ipak, na tim slikama i snimcima se ne vidi da nikad nigde ne ide sama.

U njenoj pratnji uvek su trojica-četvorica mladića, a po desetak se smenjuje u nadgledanju zgrade u kojoj živi.Ukratko - Dijana Hrkalović ima brojno obezbeđenje. Mladići koji stoje uz nju su, prema nezvaničnim navodima, deo ekipe sa tribina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića poznatijeg pod nadimcima Zver ili Mesar, dok njih dvojica u pritvoru čekaju suđenje za niz otmica i monstruoznih ubistava. Telohranitelji su članovi "Principa", huliganske grupe sa južne tribine.

Isprva se verovalo da obezbeđenje Dijane Hrkalović čine navijači “Rada”. Prema operativnim podacima, ova ekipa je blisko sarađivala sa grupom Velje Nevolje. Prema iskazu beogradskog ugostitelja Aleksandra Kajmakovića, zvanog Aca Bosanac, datog pre nekoliko nedelja u okviru finansijske istrage protiv klana Velje Nevolje, Kajmaković je imao ponudu od Belivuka da mu njegova grupa obezbeđuje lokale u gradu.

Kada je odbio, nije naišao na probleme sa Veljinom ekipom - bar bukvalno posmatrano - već su u restorane počeli da mu dolaze na kavgu spremni navijači “Rada” i kvare mu posao. To dovoljno govori o vezama Veljinog klana i “radovaca”.

Niko ne može sa sigurnošću da ustvrdi da li trenutno obezbeđenje Dijane Hrkalović taj posao radi dobrovoljno, ili su plaćeni.

- Svakako, ona nema materijalnih problema i može sebi da priušti i plaćeno obezbeđenje - tvrdi izvor Blica.

Druga grupa momaka, za koje se veruje da ih je na desetine i koji se smenjuju "na straži", viđena je oko zgrade u kojoj Dijana Hrkalovićeva živi, ali i oko onih u koje odlazi. Ovi mladići i na prvi pogled izgledaju kao "navijači".

- Čitava ta grupa u Belivuku i Miljkoviću vidi nekakve idole. Dijana Hrkalović je za njih “sestra sa tribina” i u njoj vide pokrovitelja - kaže sagovornik .

Isti momci su okružili i kozmetički salon u koji je Dijana Hrkalović otišla pre nekoliko dana na tetoviranje obrva. Na snimku koji je tada objavljen na društvenim mrežama vlasnik salona pita Dijanu Hrkalović:

- Zašto stalno ovde stoji 15 ljudi kada ti dođeš? Hoćeš jednom doći sama?

Nasmejana Dijana Hrkalović obećava da hoće, a vlasnik salona takođe kroz smeh kaže: Hoću

- Ali nećemo reći kada!

”Sestra sa tribina” se dovodi u vezu sa uhapšenim krinalcem Darkom Elezom i zloglasnom kriminalnom grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osumnjičenom za najteža krivična dela. Ime bivše državne sekretarke dovodi se u vezu i sa aferom prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice. I sama je saslušana u martu ove godine u prostorijama SBPOK zbog navodne povezanosti sa podzemljem. Tada je, prema pisanju medija, odbila poligrafsko testiranje.

Dijana Hrkalović je sada aktivna na Instagramu, gde periodično objavljuje gde ide i šta radi, ali i razne “motivacione” poruke čudne sadržine. Na tim snimcima je uvek nasmejana i dobro raspoložena, a do pre nekoliko nedelja situacija je bila drastično drugačija.

Kada je sklonjena sa mesta državnog sekretara u MUP početkom juna 2019. godine, Dijana Hrkalović je retko izlazila iz kuće. Jedno vreme se čak preselila iz Beograda u Požarevac, gde joj živi rodbina. Trudila se da bude neprepoznatljiva, pa se ošišala i promenila ime. Ponekad je viđana na ulici kratke kose i obavezno sa kačketom.

U još dublju ilegalu Dijana Hrkalović odlazi kada su zimus uhapšeni Velja Nevolja i Marko Miljković zvani Mesar. U to vreme nije izlazila iz kuće i provodila je vreme sa ocem i bratom.Pre ulaska u krugove moći Dijana Hrkalović je išla na fudbalske utakmice. Za njenog brata se navodi da je bio talentovan za fudbal i da joj je razvio ljubav prema ovom sportu. On ju je i uveo na tribine.

Fudbal i navijanje, ali i svet fudbalskih huligana, bili su deo njenog života i pre veze koju ostvaruje Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, a u čijoj je ekipi bio i Velja Nevolja. Po ubistvu Stankovića, Belivuk je s vremenom prigrabio celokupno njegovo nasleđe, pa i blisku vezu sa “Diksi”, kako je prijatelji zovu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja