Uhapšen vlasnik Triniti trevela, Takovo osiguranje zove oštećene

Vlada obezbedila povratak turista iz Hurgade

Uhapšen vlasnik Triniti trevela, Takovo osiguranje zove oštećene

Crna Hronika -
Osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od aranžmana zadržavao za sebe

BEOGRAD - Policija je lišila slobode Nenada Ristića vlasnika i direktora privrednog društva "Triniti travel" (Trinity Travel) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržavao za sebe, izjavio je danas Tanjugu premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. On je rekao da je osumnjičeni lišen slobode u saradnji kriminalističke i beogradske policije sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom.

" Osumnjičeni je, iskorišćavajući svoj službeni položaj prilikom organizacije turističkih aranžmana a deo novca koji su putnici uplaćivali za putovanja, u iznosima od 50.000 do 150.000 dinara, prisvajao za sebe", rekao je Dačih Tanjugu. On je naveo i da osumnjičeni nije novac uplaćivao na račun "Triniti travela " čime je propustio da uplati dogovorene aranžmane hotelijerima na ugovorenim destinacijama.

"Time je onemogućio putnicima da realizuju svoja putovanja, pri čemu im nije izvršen povraćaj novčanih sredstava usled nepružanja usluge", dodao je Dačić. Avion sa grupom srpskih turista, čiji je povratak iz egipatskog letovališta Hurgada bio neizvestan, jer turistička agencija "Triniti travel" koja je organizovala prevoz, nije izmirila obaveze prema egipatskoj aviokompaniji Er Kairo, sleteo je jutros na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" dok je drugi let za Beograd iz Hurgade zakazan za večeras u 21.00 čas.

Avion Jata, kojim bi trebalo da se u Srbiju vrati preostala grupa oštećenih turista iz Egipta, poleteće oko ponoći ka Hurgadi, saopšteno je posle sednice Vlade Srbije. "Vlada je izdvojila sredstva za bezbedan povratak naših građana. Večeras, posle ponoći, avion JAT-a kojim naši državljani treba da se vrate u Srbiju, poleće ka Hurgadi", navodi se u saopštenju izdatom posle večerašnje vanredne sednice Vlade. Vlada je zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta, kojima zbog neizmirenih obaveza turističke agencije Triniti, on nije osiguran. Turistička agencija Triniti danas je zatvorena, a vlasnik Nenad Ristić je uhapšen.

Takovo osiguralo Triniti

KRAGUJEVAC - Takovo osiguranje iz Kragujevca, kod koga je osigurana Turistička agencija Trinity Travel iz Beograda, saopštilo je da evidentira prijave oštećenih lica i da će sve opravdane zahteve za naknadu štete rešiti u skladu sa Uslovima osiguranja. Takovo je zaključilo polisu osiguranja kojom se pokrivaju štetni događaji za slučaj naknade štete za garanciju putovanja za slučaj insolventnosti, kaže se u saopštenju. Osiguravajuća kuća navodi da ukupna suma na koju je zaključeno osiguravajuće pokriće iznosi 25.000 evra. U odnosu na ugovorenu polisu, od ugovorene sume osiguranja iznos od 60 odsto pokriva troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa turističkog putovanja.

Iznos od 40 odsto se odnosi na potraživanja putnika po osnovu uplaćenih putovanja koja organizator nije realizovao, potraživanja putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika ipotraživanja putnika za razliku između ugovorene cene i cene putovanja, srazmerno neizvršenim ili nepotpuno izvršenim uslugama, saopštilo je Takovo. Ugovorena suma od 25.000 evra je gornja granica za isplatu svih odštetnih zahteva, svih oštećenih lica. Takovo u saopštenju precizira da, ukoliko ima više oštećenih lica, a visina naknade prelazi visinu sume osiguranja, naknada za svakog pojedinačnog korisnika se određuje srazmerno.

Policija pozvala oštećene građane da se prijave

MUP je naveo da policijski službenici beogradske policije nastavljaju rad na utvrđivanju činjenica vezanih za poslovanje "Trinity travel", čije sedište je u Beogradu. Policja je pozvala oštećene korisnike usluga "Trinity travel" da se jave na kontakt telefon Policijske uprave za grad Beograd - 011/2797-424.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja