Najnovije vesti

STAVIO NOŽ POD GRLO I PRETIO DA ĆE SE UBITI! Dramatične akcije spasavanja muškarca i žene u Boru
Foto: Dragana Udovičić

zaključao se u stanu

STAVIO NOŽ POD GRLO I PRETIO DA ĆE SE UBITI! Dramatične akcije spasavanja muškarca i žene u Boru

Crna Hronika

Muškarac iz Kladova pokušao je da počini samoubistvo ali je policija hitrom akcijom uz pomoć inspektora PU Bor koji je i član pregovaračkog tima MUP-a, uspela da mu sačuva život.

Muškarac star oko 49 godina je prijavio tužilaštvu da će 01. avgusta da izvrši samoubistvo. O svemu je odmah obavestena policija, ali kada su se organi reda pojavili na njegovim vratima, on se zatvorio unutra, stavio nož pod grlo i zapretio da će se ubiti.

Zahvaljujući inspektoru PU Bor, koji je i član pregovaračkog tima MUP-a posle nekog vremena, muškarac je odustao od prvobitne namere da sebi oduzme život. U gotovo isto vreme, u jednom selu kod Bora, žena stara oko 44 godine otišla je od kuće navodno sa namerom da se ubije.

Njen rođak je pozvao hitnu pomoć koja je obavestila policiju, i zahvaljujući policajcima koji su brzo reagovali i odmah stigli na lice mesta, devojka je spasena sigurne smrti. Tako je patrola policije uspela da spasi devojku koja se popela na stenu odakle je htela da skoči.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja