NIKO NIŠTA NIJE IMAO DA PRIJAVI: Kada su srpski carinici ušli u toalet autobusa, pronašli su 7 velikih džakova punih OVOG (FOTO)
Foto: Carina Srbije

na kontrolnom punktu Rudnica

NIKO NIŠTA NIJE IMAO DA PRIJAVI: Kada su srpski carinici ušli u toalet autobusa, pronašli su 7 velikih džakova punih OVOG (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici se na kontrolnom punktu Rudnica svakodnevno susreću sa tzv. „mravljim švercom“, odnosno pokušajima krijumčarenja manjih količina različite robe. Najčešće se radi o cigaretama ili nekoj drugoj akciznoj robi, mada to ne mora biti pravilnost.

Tako je u sredu, prilikom detaljne kontrole autobusa, koji saobraća na liniji Skoplje-Novi Pazar, u toaletu pronađeno sedam velikih džakova sa metražom.

Na prethodno pitanje, da li imaju nešto za carinsku kontrolu i vozač i putnici autobusa su odgovorili odrično.

šverc, cigarete, zaplena, mravlji šverc
foto: Carina Srbije

Kada je nakon detaljnog pregleda unutrašnjosti vozila jedva otvoren toalet, u koji je kao pod presom bilo nagurano sedam velikih džakova sa platnom za zavese i haljine, niko nije želeo da se javi kao njihov vlasnik.

Tekstilna roba je privremeno zadržana do okončanja postupka, pokrenutog protiv vozača autobusa.

šverc, cigarete, zaplena, mravlji šverc
foto: Carina Srbije

Prethodnog dana carinici su u nekoliko slučajeva sprečili pokušaj krijumčarenja više od 20.000 komada različitih cigareta i nešto tehničke robe.

Najpre je prilikom kontrole putničkog kombija raških registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Kragujevac, u torbama jedne putnice pronađeno 11.400 različitih cigareta.

šverc, cigarete, zaplena, mravlji šverc
foto: Carina Srbije

Pola sata kasnije su krijumčarene cigarete pronađene i kod putnika autobusa Kosovska Mitrovica-Beograd. On je torbe napunio sa 5.000 cigareta.

Samo 15 minuta kasnije otkriven je još jedan prekršaj sa tzv. "ničijom" robom. Naime, u prostoru za prtljag putnika, autobusa koji saobraća na liniji Lipljan-Vrnjačka Banja, pronađene su crne kese sa 100 silikonskih maski za mobilne telefone i pet kutija blutut-slušalica. Kako se niko od prisutnih nije prijavio kao vlasnik, prekršaj je pokrenut protiv vozača autobusa.

I danas oko 10 časova carinici su na ovom kontorlnom punktu zaplenili kofer sa 5.200 cigareta bez akciznih markica. U prekršaju se našao jedan od putnika autobusa koji saobraća na liniji Kosovska Mitrovica-Beograd.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track