Najnovije vesti

NAČELNIK UKP BOGDAN PUŠIĆ: Optužnica protiv Belivukove kriminalne grupe detaljno opisana i zasnovana na ozbiljnim dokazima
Foto: Zorana Jevtić, Stefan Stojanović, Ana Paunković

prikupljen obiman materijal

NAČELNIK UKP BOGDAN PUŠIĆ: Optužnica protiv Belivukove kriminalne grupe detaljno opisana i zasnovana na ozbiljnim dokazima

Crna Hronika

BEOGRAD - Načelnik UKP Bogdan Pušić izjavio je večeras da su Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali pripadnici te kriminalne grupe optuženi za pet teških ubistava, silovanja, otmice i krijumčarenje oružja i droge i da je za optužnicu prikupljen ''ozbiljan i obiman materijal''.

Pušić je za TV Pink rekao da delovi iskaza Marka Miljkovića pred tužiocem, koji se u delovima objavljuju u pojedinim medijima, nemaju nikakvu potporu u prikupljenim dokazima i optužnici koja je danas podignuta.

''Jasno je da se sa terena krivično-pravnog aspekta želi preći na politički teren sa jasnim ciljem da se ugroze ugled predsednika Vučića i minista unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina'', rekao je Pušić.

Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP Srbije

Naveo je da je optužnica protiv Belivuka i njegove kriminalne grupe komplikovana i detaljno opisana i sa dokazima koji potvrđuju kriminalnu aktivnost te grupe.

Pušić je kazao da su apsolutne laži da je ministar Vulin vlasnik kuće u Ritopeku i ponovio da je namera da se sve prebaci na politički teren.

Naglasio je da te priče ne mogu da ugroze dosadašnji tok istrage i kvalitet prikupljenih dokaza, niti mogu da obeshrabre policiju da i dalje istražuje aktivnosti te kriminalne grupe.

''Istrajaćemo u tome da utvrdimo odgovornost svakog ko je pružio logističku ili bilo koju drugu pomoć toj organizovanoj kriminalnoj grupi'', kazao je Pušić.

Na pitanje o pripadnicima MUP i saznanjima da li su sarađivali sa tom grupom, Pušić je kazao da će tužilac koji postupa u predmetu odlučiti da li će ih pripojiti tom krivičnom postupku i dodao da je ostalo da se obradi još mnogo materijala.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja