KAVČANI UBILI ŠKALJARCA DOK SE MOLIO, PA RAZMENJIVALI SLIKE KAO KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ: Žrtve pratili, otimali, mučili i ubijali!
Foto: Privatna arhiva, Zorana Jevtić, Dado Đilas

BRUTALNO

KAVČANI UBILI ŠKALJARCA DOK SE MOLIO, PA RAZMENJIVALI SLIKE KAO KLAN BELIVUK-MILJKOVIĆ: Žrtve pratili, otimali, mučili i ubijali!

Crna Hronika -

Kavački klan planirao je da jednu žrtvu likvidira na sahrani "škaljarca" Alana Kožara u Baru prošle godine, sumnjiče se za ubistvo nestalog Damira Hodžića, ali se sumnja i da su nestalog "škaljarca" N. S. ubili tokom molitve, a slike mučenja i unakaženih leševa razmenjivali preko aplikacije Skaj, piše crnogorski Dan.

Ove informacije navode se u spisima Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, a Evropol i Francuska dostavili su nadležnima prepiske članova klana preko aplikacije Skaj. Kako se navodi, oni su, kao i klan Veljka Belivuka, preko ove aplikacije razmenjivali slike unakaženih tela koje su slali odbeglom pripadniku grupe.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Velja Nevolja, Audio snimak
foto: MUP RS

- Matrica zločina bila je identična kao i kod klana Belivuk-Miljković koji je razbijen u februaru, a koji se tretirao kao beogradska ekspozitura "kavčana". Žrtve su, kako stoji u spisima, pratili, otimali, posle mučenja ubijali, a njihova tela uništavali da nikada ne budu pronađena - kaže naš izvor.

Jezivo mučenje

Na spisku osumnjičenih, osim navodnog vođe Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, nalazi se još 13 pripadnika klana. - Prateći komunikaciju članova bande, francuski istražitelji su utvrdili da je nestali "škaljarac" otet, mučen i ubijen kako bi im odao tajne klana za koji je radio i šifru kriptovanog telefona. Njegova otmica i ubistvo do detalja su planirani, članovi klana su nadgledali stan, pratili ga i javljali kuda se kreće. Presretnut je, otet, odveden na sigurnu lokaciju i tu je mučen. Nakon što su mu posle jednog dana saopštili da će ga ubiti, tražio je dozvolu da se pomoli. Tokom molitve su ga mučili i ubili ispalivši mu hice u glavu, a onda su telo uništili - prenosi Dan saznanja iz istrage:

Nađeni delovi tela na Lovćenu Ubijeni "škaljarac" Arkanov kumić?

Kako piše Pobjeda, podno Lovćena policija je pronašla ostatke tela koji, kako se sumnja, pripadaju "škaljarcu" nestalom u avgustu prošle godine. Navodno, nađeni su i tragovi spaljivanja guma, a svi dokazi poslati su u Forenzički centar, gde će biti urađena DNK analiza. - Navodno, reč je o Nikoli Stanišiću, kumčetu Željka Ražnatovića Arkana, a koji je upravo osoba ubijena tokom molitve. Radoslav Stanišić, Nikolin otac, ubijen je hicima iz "kalašnjikova" 1997. godine ispred hotela "Mogren" u Budvi, a ubica nikada nije pronađen - objašnjava izvor Kurira.

Telo ubijenog uništeno je u blizini Nacionalnog parka Lovćen, gde jedan od "kavčana" ima kuću. - Taj pripadnik klana im je obećao da će im pomoći u pokopavanju tela.

Velja Nevolja, Radoje Zvicer
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Planiranje likvidacije

Komunikacija preko Skaja otkrila je i da su "kavčani" planirali likvidaciju na sahrani Alana Kožara, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana koji je ubijen prošle godine na Krfu. - Iz komunikacije od 30. 7. 2020. godine vidi se plan i dogovor za likvidaciju za vreme sahrane pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije, i za likvidaciju D. H., koji je u međuvremenu nestao i za koga postoji verovatnoća da je ubijen. Takođe, komunikacija između okrivljenih ukazuje da su planirali i ubistvo jedne osobe za vreme njegovog boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija - piše Dan.

Vođe i izvršioci Komunicirali preko dve grupe na Skaju

Prema izveštaju Evropola i francuskih nadležnih organa, svi okrivljeni koristili su aplikaciju Skaj, imali su šifrovana imena preko kojih su identifikovani, a međusobno su komunicirali porukama, glasovnim porukama, fotografijama... - Okrivljeni su formirali dve zatvorene grupe korisnika unutar Skaj ECC aplikacije. U jednoj zatvorenoj grupi komunicirala su lica koja su planirala izvršenja krivičnih dela, dok su u drugoj bila lica koja su realizovala krivična dela, te da je na taj način ostvaren i plan posmatranja, praćenja, kidnapovanja, mučenja i likvidacije oštećenog, a nakon toga i uklanjanja tragova, odnosno posmrtnih ostataka oštećenog - stoji, između ostalog, u izveštaju.

- Jedan od okrivljenih, koji je zasad u bekstvu, preko svog mobilnog telefona dobijao je fotografije ubijenih, čija su tela bila iskasapljena, od strane, zasad neidentifikovanog, pripadnika kriminalne organizacije - stoji u izveštaju.

Privođeno obezbeđenje splavova Tražili Veljine ljude?

Pripadnici MUP preksinoć su upali na splavove na Savi i priveli članove obezbeđenja klubova "Fristajler" i "Port", a fotografije ovog događaja osvanule su u medijima. Navodno, proveravalo se da li među pripadnicima obezbeđenja ima članova klana Belivuk-Miljković. Poznato je da je ova kriminalna grupa držala obezbeđenje na splavovima, ali i u lokalima u Beton hali, od kojih su neki oštećeni posle nereda nakon proslave titule Crvene zvezde. Podsetimo, ronioci Žandarmerije i inspektori češljali su "Fristajler" i područje oko njega i u februaru, posle razbijanja klana, te su nekoliko dana proveli na obali Save.

Većina članova u bekstvu Kašćelan i telohranitelji završili iza rešetaka

Kriminalnu grupu, koja je uhapšena, pa puštena, pa ponovo uhapšena, prema pisanju crnogorskih medija, formirao je Slobodan Kašćelan, a osim njega činili su je Miloš Radonjić, Vladimir Vučković, Darko Prelević, Krsto Maroš, Zoran Kažić, Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Srđa Jurišević, Zdravko Perunović, Milan Knežević i Aleksandar Dragićević. Posle puštanja, većina pripadnika napustila je teritoriju Crne Gore, te se u pritvoru u Spužu sada nalaze Kašćelan i njegovi telohranitelji Vučković i Kažić.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track