MUŠKARAC STRADAO U POŽARU U OPŠTINI MALIŠEVO: Tragedija u Novom Selu na Kosmetu, palio strnjište na svom polju
Foto: Youtube Printscreen

doveden bez znakova života

MUŠKARAC STRADAO U POŽARU U OPŠTINI MALIŠEVO: Tragedija u Novom Selu na Kosmetu, palio strnjište na svom polju

Crna Hronika -

BEOGRAD - Jedna osoba stradala je u požaru u Novom Selu u opštini Mališevo, saopštila je danas kosovska policija.

Kako je preneo portal KoSSev, policija je saopštila da je muškarac (57) je u utorak u ranim jutarnjim časovima u Dom zdravlja doveden bez znakova života, a smrt je konstatovao medicinski tim.

Iz policije navode da se sumnja da je do smrti došlo zbog dima u vazduhu, a nakon što je žrtva otišla do štale koju je zahvatio požar. Po nalogu tužioca, telo je poslato na obdukciju na Institut sudske medicine.

Policija dodaje da je u utorak u selu Gojbulja u vučitrnskoj opštini priveden muškarac nakon što je zapalio strnjište na svom polju. Po nalogu tužioca, osumnjičeni je pušten, a slučaj ide redovnim postupkom.

Požari koji traju već par dana na Kosovu se ne stišavaju, usled visokih temperatura, jakog vetra, nemara gradjana, kao i zbog manjka broja vatrogasaca.

Požari su tokom jučerašnjeg dana bili aktivni u regionu Suve Reke, Prizrena, kod Nacionalnog parka "Prokletije", Lipljanu i Kosovu Polju.

Iz Kosovske policije za Region Sever upozorili su gradjane da je podmetanje požara krivično delo i stoga apelovali na maksimalnu opreznost kako bi se zaštitila bezbednost ljudi, životna sredina kao i očuvanje prostora.

Istovremeno, kosovska policija je u prethodna dva dana u više opština započela sa hapšenjima zbog izazivanja i učestvovanja u požarima i ponovo sinoć apelovala na opreznost.

Požar je prethodnih dana izbio i u Mališevu, ali je preksinoć lokalizovan, te nekoliko i u opštini Kosovo Polje, ali su i oni potom stavljeni pod kontrolu, prenosi KoSSev.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track