SASLUŠAN OTAC DEČAKA KOJE JE PREGAZIO VOZAČ NA KARABURMI: Sledi prikupljanje dokaza zbog specifičnosti slučaja iskaz je tajna
Foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

U Prvom osnovnom tužilaštvu

SASLUŠAN OTAC DEČAKA KOJE JE PREGAZIO VOZAČ NA KARABURMI: Sledi prikupljanje dokaza zbog specifičnosti slučaja iskaz je tajna

Crna Hronika -

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Mihailo B. na kojeg je, krajem jula, u beogradskom naselju Karaburma, dok je prelazio pešački prelaz sa sinovima Stefanom (9) i Lukom (4), "sitroenom" naleteo Lazar G. (38), a zatim ne ukazavši im pomoć, pobegao sa lica mesta.

Maleni Stefan, na žalost, i pored svih napora lekara, nije preživeo, dok je njegov brat operisan i polako se oporavlja. U nezgodi je, podsetimo, lakše povrede zadobio i njihov otac Mihailo.

Kako je juče rečeno u Tužilaštvu, zbog specifičnosti slučaja, istraga, kao i iskaz oštećenog Mihaila B. za sada su tajna.

- Sledi prikupljanje dokaza i saslušanje svedoka. Biće naloženo i medicinsko i saobraćajno veštačenje - objašnjavaju iz Tužilalaštva.

Podsetimo, nakon hapšenja Lazara G. nadležno tužilaštvo je za njega tražilo određivanje pritvora, ali je sud to odbio. Međutim, već sutradan, odluka je promenjena i njemu je, zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti delo, pobeći ili uticati na svedoke, tim pre, jer je već ranije, bio osuđivan za istovetna krivična dela, određen pritvor do 30 dana, koji mu istuče krajem avgusta.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja