3 UHAPŠENA ZBOG ZLOUPOTREBA U PREDUZEĆU U RUSKOM KRSTURU: Firmu iz Vrbasa prevarama oštetili za 135 miliona dinara
Foto: Zorana Jevtić

određeno zadržavanje do 48 sati

3 UHAPŠENA ZBOG ZLOUPOTREBA U PREDUZEĆU U RUSKOM KRSTURU: Firmu iz Vrbasa prevarama oštetili za 135 miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su odgovorna lica preduzeća iz Ruskog Кrstura V.Š. (68) iz Beograda i Z.B. (64) iz Кule, kao i bivše odgovorno lice istog preduzeća M.A. (58) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica.

Кako se sumnja, V.Š. i Z.B. su u decembru 2015. godine zaključili ugovor sa jednom firmom iz Vrbasa, na osnovu kog je ovo preduzeće predalo prerađene prehrambene proizode firmi iz Ruskog Кrstura, u kojoj su osumnjičeni odgovorna lica. Međutim, po nalogu V.Š., Z.B. i M.A, navedena roba je u toku 2016. i 2017. godine prodata ili iskorišćena za plaćanje bez znanja i saglasnosti oštećene firme. Na taj način, firma osumnjičenih je stekla protivpravnu imovinsku korist i oštetila preduzeće iz Vrbasa za iznos od 135.826.460 dinara.

Troje osumnjičenih se takođe terete da su, u saradnji sa odgovornim licem jednog preduzeća iz Temerina ugovorili besplatno skladištenje smrznutog povrća, a nakon toga su i otkupili veće količine, ali ga nisu platili, nego su onemogućili vlasniku robe da povuče preostale zalihe. Na taj način, oštetili su temerinsko preduzeće za 6.645.281 dinar.

Osumnjičenima je određen pritvor do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track