POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV IVANA KONTIĆA ZA POKUŠAJ UBISTVA: Snimak brutalnog prebijanja u Novom Sadu zgrozio Srbiju
Foto: Screenshot, privatna arhiva

viši sud u novom sadu

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV IVANA KONTIĆA ZA POKUŠAJ UBISTVA: Snimak brutalnog prebijanja u Novom Sadu zgrozio Srbiju

Crna Hronika -

Optužnicu protiv Ivana Kontića (30), kojom ga tužilaštvo tereti za pokušaj ubistva Miljana Mandića 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu, kojeg je Kontić prebio, novosadski Viši sud je potvrdio, ali jos nije postala pravosnažna.

- Rešenje o potvrđivanju optužnice još nije postalo pravosnažno, iz razloga što sve stranke nisu dobile optužnicu. Rešenje o potvrđivanju optužnice doneto je 6. jula, ali zbog godišnjih odmora još nije uručeno svim braniocima okrivljenih, tako da se čeka da svi prime i da se ispoštuje rok žalbe od tri dana, tako da rešenje o potvrđivanju još nije pravosnažno - kaže za Kurir, Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda u Novom Sadu.

Optužnicom su obuhvaćeni i O.L. i L.V, koji se terete za krivično delo učestvovanje u tuči, odnosno za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić se nalazi u pritvoru koji mu je poslednjom odlukom suda produžen i može da traje do početka septembra, nakon čega će se ponovo razmatrati da li i dalje postoje razlozi za njegovo zadržavanje u pritvoru. On je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Do sukoba je došlo je mu je Mandić prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu. Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na njemu se vidi prebijanje muškarca.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja