02:55

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJE NDRANGETU I KAMORU!

KURIR TELEVIZIJA

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE! Ovako je nestao novac od droge, reketiranja i pljački

Crna Hronika -

U stanu Veljka Belivuka policija je pronašla novčanice za koje je veštačenjem potvrđeno da su uprljane kokainom, što je ujedno i potvrda sumnje da se kriminalni klan bavio trgovinom narkotika!

Kriminolog Ilija Životić, stručnjak za organizovani kriminal i terorizam za Kurir televiziju kaže da je nesumnjivo da je Velja Nevolja uz pomoć kavačkog klana držao ceo kriminal na teritoriji Republike Srbije.

"Pored trgovine kokainom, držali su i obezbeđenje svih većih i važnijih klubova u Beogradu i okolinim mestima, ali vidimo da MUP Srbije nije zaplenio neku veću količinu novca. Sigurno je da su kroz trgovinu kokainom, reketiranje, pljačku imovine od privrednika, pogotovo onih koji su se bavili građevinom, ugostiteljstvom i sl., prihodovali nekoliko miliona evra", objašnjava Životić.

Hit tvit, Velja Nevolja
foto: Printscreen

On je uvideo da se po brutalnosti i načinu funkcionisanja klan Velje Nevolje pored meksičkih kartela ugledao i na italijanske mafije - Ndrangentu i napuljsku Kamoru.

"One funkcionišu na specifičan način. Sav novac se sliva kod šefa organizacije, a svi ostali, uključujući pukovnike, rade za platu. Klinci koji na ćoškovima rade, imaju platu od 1500 evra, a ako odu u zatvor, njihove porodice dobijaju tu platu. Verovatno je tako radio i Belivukov klan jer nije moguće da ni kod jednog većeg člana klana nije nađena veća količina droge i novca, što znači da su Belivuk i Miljković imali pristup centralnom magacinu i sefu gde su stajali novac i kokain", objašnjava Kurirov sagovornik.

Prema njemu, to znači da su vođe klana novac investirale i oprale kroz klubove i građevinu.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:27

UŽIVO! ZORA DOBRIČANIN: Može Belivuk da priča šta hoće, to ga ne može spasti doživotne robije, relevantni su samo dokazi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track