CARINICI NA GRADINI ZAGORČALI ŽIVOT ŠVERCERIMA: Pronađene naočare za sunce, novčanici, tašne...
Foto: Carina Srbije

siva ekonomija

CARINICI NA GRADINI ZAGORČALI ŽIVOT ŠVERCERIMA: Pronađene naočare za sunce, novčanici, tašne...

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom, 16. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Gradina, u jednom autobusu otkrili i sprečili krijumčarenje razne robe iz Turske.

Krijumčarenje je otkriveno u ranim jutarnjim satima, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao autobus čačanskih regisatrskih oznaka koji je prevozio putnike na relaciji Istanbul – Čačak.

Nakon pasoške kontrole, vođi puta je rečeno da svako od putnika iznese svoj prtljag iz autobusa što su oni i učinili. Na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, svi su potvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag.

Međutim, tada su carinici primetili i jednu veliku kutiju koju niko nije prijavio kao svoj prtljag. U saradnji sa službenicima granične policije sprovedena je detaljna kontrola, tokom koje je u pomenutoj kutiji, kao i torbama koje su se nalazile u prtljažniku otkriveno 648 naočara za sunce, 99 novčanika marki ''Tommy Hilfiger'' i ''Louis Vuitton'', 120 kaiševa i 100 torbi marke ''Louis Vuitton'', 54 torbe marke ''YSL'', kao i 53 ženske tašne bez marke.

Sva otkrivena roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka protiv putnika koji se naknadno javio kao njen vlasnik.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track