POHAPŠENO 12 ZBOG PORESKE UTAJE 36,4 MILIONA DINARA: Pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 48,8 miliona dinara
Foto: Kurir/ J. S, Ilustracija

PORESKA UPRAVA

POHAPŠENO 12 ZBOG PORESKE UTAJE 36,4 MILIONA DINARA: Pribavili protivpravnu imovinsku korist veću od 48,8 miliona dinara

Crna Hronika -

Poreska uprava saopštila je danas da je uhapšeno 12 osoba zbog sumnje da su izvršili više raznih krivičnih dela uključujući i utaju poreza.

Uhapšena su tri odgovorna lica u dva privredna subjekta u Kraljevu i još devet osoba zbog sumnje da su im pomagale u izvršenju krivičnih dela.

Oni se, kako je saopšteno, terete da su izvršili poresku utaju od 36,4 miliona dinara.

Terete se i za krivična dela pranje novca i zloupotrebu službenog položaja "čime je pribavljena protivpravna imovinska korist veća od 48,8 miliona dinara".

- Osumnjičeni su, koristeći tuđe fiskalne račune za gorivo neosnovano uvećali troškove poslovanja i za iznos fiskalnih računa neosnovano podigli gotovinu sa računa preduzetničkih radnji - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su time "izbegli plaćanje poreza na prihod od samostalne delatnosti, doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i godišnjeg poreza na dohodak građana".

Uhapšeni su u zajedničkoj akciji inspektora Poreske polcije i Odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova za suzbijanje korupcije.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track