OPTUŽENOM POZLILO DOK JE GLEDAO SNIMAK NA KOM UBIJA TINEJDŽERA: Šest puta tražio da mu se iznova vraćaju udarci
Foto: Facebook

SUĐENJE

OPTUŽENOM POZLILO DOK JE GLEDAO SNIMAK NA KOM UBIJA TINEJDŽERA: Šest puta tražio da mu se iznova vraćaju udarci

Crna Hronika -

Mitaru Pandureviću (20), optuženim da je sa Nikolom Bojovićem (20) u februaru 2020. nasmret pretukao Stefana Filića (18) pozlilo je u sudu dok je gledao snimak na kom se vidi ubistvo mladića!

Pred Višim sudom u Smederevu u petak je nastavljeno suđenje optuženima - Mitru Pandureviću i Nikoli Bojoviću za teško ubistvo, a kako naš izvor otkriva, dopunsko veštačenje video-snimka kobne tuče, koja se dogodila ispred diskoteke u Velikoj Plani, potvrdili su da su dvojica optuženih krivi za smrt Filića.

Stefan Filić
foto: Privatna Arhiva

Neosporni dokazi

- Oni su mu zadali više udaraca u više navrata i to uglavnom u predelu glave - zaključak je sudskog veštaka Dejana Ćirkovića, koji je utvrdio i da su optuženi više puta udarili i mlađeg brata ubijenog tinejdžera.

Rođaci žrtve, koji su prisustvovali suđenju, kažu da je veštak nakon reprodukcije snimaka, takozvanih frejmova, dao neosporne dokaze da su obojica optuženih učestvovala u brutalnom ubistvu. Kako dadaju, optuženi Pandurević je tokom suđenja bio uznemiren onim što vidi na snimcima.

- Pokušao je da ospori rad i izlaganje jednog stručnjaka, odnosno gosposdina Ćirkovića. Šest puta je izlazio ispred video bima i tražio da mu se iznova vraćaju udarci, za koje se tereti, tvrdeći da nije učestvovao u tome - priča porodica Filić i dodaje da je Pandureviću i pozilio dok je gledao kako ubija Stefana.

- Čak mu se nakon reprodukcije snimaka zdravstveno stanje pogoršalo, te je zatražio pauzu, što mu je sudija dozvolio. Kako bi mu i bilo dobro kad je opšte poznato da i pored izjava svih svedoka i pored svih dokaza, on negira svoje učešće u zločinu, a sada se potvrdom stručnjaka jasno vidi da jeste učestvovao - dodaju Filići, navodeći da je Pandurević tokom poslednjeg ročišta "bio drzak i bezobrazan".

- Veštaku se drskim tonom obraćao, govoreći mu da "se on igra ljudskim životima, iznoseći (po njemu) neistine". A, ne razmišlja o tome da je on možda imao malo poštovanja prema nečijem životu, ne bi se ni našao u ovoj situaciji - kažu iz oštećene pordice za Kurir.

Branio brata

Oni naglašavaju i da je dobrana pokušavala da ceo slučaj predstavi kao opštu tuču, a Stefana kao pretnju po Pandurevića, jer se, kako kažu, on navodno sapleo o Stefana.

- Zanemarili su činjenicu da se Stefan od siline udaraca razjarenih nasilnika teturao i gubio ravnotežu - dodali su oni. Podsetimo, Stefan Filić preminuo je nakon 30 sati provedenih u komi, od povreda koje su mu ispred diskoteteke u Velikoj Plani, kako tvrdi tužilaštvo, nanela dvojica optuženih, i to samo zato jer je pokušao da od nasilnika odbrani svog mlađeg brata i druga. Posle zadobijenih udaraca Filić je pao na pločnik, a jedan od optuženih ga je tada šutnuo u glavu.

Porodica Filić Izdržaćemo do kraja, dok svi ne budu kažnjeni

Drugi optuženi, Nikola Bojović, u petak nije tražio reč od sudije, jer je, kako kažu iz porodice ubijenog, donekle svestan svoje situacije. - Ovakva borba i trud optuženih i njihovih roditelja, koji su im podrška na sudu, ne shvatajući šta su zapravo njihova deca uradila, teško padaju svakom čoveku, svakom roditelju čije je dete moglo da bude na Stefanovom mestu, ali smo mi rešili da izdržimo do kraja, da ostatak života posvetimo ovoj borbi za pravdu i ne možemo stati sve dok svi učesnici ubistva ne budu kažnjeni - kažu Filići.

Dopunsko veštačenje I treći mladić ga udarao

Dopunskim veštačenjem je takođe utvrđeno da je i treći učesnik Predrag Stojiljković, koji nije optužen za Pandurevićem i Bojoviće, učestvovao u tuči.

- Veštak potvrđuje da je on zadap nekoliko udaraca Filiću, ali se ne može precizno utvrditi gde ga je tačno udario i da li su ti udarci bili fatalni po mladića. Nadamo se da će se na narednim pretresima i to razjasniti - kažu iz porodice žrtve.

Kurir.rs/Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track