NIJE DOBIO ŠANSU DA SE IZBORI ZA SVOJ ŽIVOT! Potresna ispovest majke Vukašina koji je stradao u udesu kod Rumenke
Foto: Kurir/Jelena Rafailović, Printscreen/Facebook

TRAGEDIJA KOD RUMENKE

NIJE DOBIO ŠANSU DA SE IZBORI ZA SVOJ ŽIVOT! Potresna ispovest majke Vukašina koji je stradao u udesu kod Rumenke

Crna Hronika -

Verujem da je bio u nesvesti i da se iz tog razloga udavio, kaže za Kurir Snežana S. čiji je sin upao u vodu nakon saobraćajke

- Vukašin je trenirao plivanje, bio je dobar plivač. Verujem da je bio u nesvesti i da se iz tog razloga udavio, inače bi isplivao - kaže za Kurir Snežana, majka Vukašina S., koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju u prvim jutarnjim satima, sat i po iza ponoći, na magistralnom putu Kisač-Rumenka nadomak Novog Sada.

Vukašin Stošić
foto: Printskrin/Instagram, Printskrin/Facebook

Kobna vožnja

Tragedija se dogodila kad je "folksvagen" kojim je upravljao S. S. (19) sleteo s puta neposredno ispred mosta na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, isprevrtao se i završio na krovu. U automobilu su pored vozača bili Vukašin i još dvojica tinejdžera od 15 i 16 godina. Vukašin je, kako se sumnja, ispao iz automobila i upao u vodu na oko tri metra od vozila, dok su maloletnici izvučeni iz olupine zajedno sa vozačem. Povređeni tinejdžeri prevezeni su u bolnicu, a teške povrede zadobio je maloletnik od 15 godina.

Rumenka, Saobraćajna Nesreća
foto: Kurir/Jelena Rafailović

- Vukašin je poznavao tu decu, ali se nisu nešto intenzivno družili. Bio je s drugovima u Kisaču i krenuli su kući. Čekao je autobus na stanici kad su ova deca naišla. Stali su da ga povezu jer su i oni išli u Rumenku. Ne znam zašto je odlučio da uđe. Uvek sam mu govorila da ne ulazi tek tako u tuđa kola, da se ne vozi s pijanima. U svakom trenutku je mogao da nas pozove da idemo po njega, da plati taksi. Plašila sam se da se ovako nešto ne dogodi i uvek sam ga upozoravala - priča nesrećna majka i dodaje:

- U prvom trenutku sam pomislila da možda nije bio u kolima. Drugi su pričali da nije otišao nakon nesreće. Znam da to ne bi uradio, ne bi nikad nikog ostavio u nevolji. Plašila sam se da nije u vodi i istovremeno se tešila znajući da je dobar plivač, ali on nije dobio šansu da pliva i da se izbori za svoj život, ko zna u kakvom je stanju bio.

Strahinja Stojanović
foto: Kurir/Jelena Rafailović, Printscreen

Njegovo telo ujutru su izvukli iz vode i dovezli ga na obalu u njegovom čamcu, koji je tu blizu bio vezan - priča i jeca nesrećna majka i dodaje da će detalje uzroka smrti znati nakon obdukcije.

Pijan i bez dozvole

Kako je navela, svesna je da joj dete ništa neće vratiti, ali ova tragedija bar može da nekom bude za primer.

- Ne znam, ali bilo bi dobro da deca mnogo više vode računa, da ne sedaju pijani za volan, ovaj, kako sam čula, ni dozvolu nije imao. U tim slučajevima roditelji moraju da vode računa o svojoj deci onoliko koliko je to moguće.

OČAJNA MAJKA

Sve je nestalo u sekundi

Snežana S., majka tragično nastradalog Vukašina, kaže da je njen sin, ne zato što je njen, već zato što je to činjenica, bio dobro dete.

- Bio je poslušan, vredan. Imao je samo 16 i po godina, sada bi krenuo u treći razred Saobraćajne škole. Imao je planove i želje i sve je to u nekoliko sekundi nestalo jer njega nema više - kaže uplakana majka.

Moraju da se znaju neka pravila, da postoje neke granice, da se pooštre kazne, da imamo više policije koja će da kontroliše. Ovo su jezive stvari i ne želim da se ikome ovako nešto desi. Ne želim nikome da ovako ostane bez deteta - jedva uspeva da izgovori nesrećna žena.

Kurir.rs/Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track