MISTERIJA VOZNOG PARKA DESNE RUKE VELJE NEVOLJE: Kod Marka Miljkovića pronađen Eskobarov BMW!
Foto: Shutterstock, Dado Đilas

istraga

MISTERIJA VOZNOG PARKA DESNE RUKE VELJE NEVOLJE: Kod Marka Miljkovića pronađen Eskobarov BMW!

Crna Hronika -

Policajci kod Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka, našli tri automobila, među kojima je jedan čiji je vlasnik Ranko Radošević zvani Eskobar, pretpostavlja se da je reč o vozilu jednog od vođa nikšićke grupe

Marko Miljković, koji se sumnjiči da je s Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja, organizovao kriminalnu grupu koja je počinila najmanje sedam brutalnih ubistava, u svom voznom parku imao je automobil koji se vodi na Ranka Radoševića, a istražitelji veruju da je reč o Crnogorcu zvanom Ranko Eskobar! Kako Kurir saznaje, tokom pretresa kuća i prostorija koje je koristio među zaplenjenim automobilima je i Radoševićev BMW I3.

Saobraćajna i polisa

- Osim BMW, Miljković je u svojoj kući imao i saobraćajnu na ime Radoševića, kao i polisu osiguranja za taj automobil - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, još uvek se proverava otkud automobil na ime čoveka koji važi za jednog od vođa nikšićkog klana u posedu vođe kriminalne grupe koja je po svojoj surovosti prevazišla zloglasni zemunski klan.

Zdravko Radojević
foto: Privatna Arhiva

Ubistvo Zdravkovića

Uzeli mu mercedese i rendž rover s placa

Kriminalna grupa Veljka Belivuka, podsetimo, sumnjiči se i za ubistvo Zdravka Radojevića, koji je sa osumnjičenim Nemanjom Lakićevićem držao auto-plac na Zrenjaninskom putu. Posle njegovog ubistva 10. novembra prošle godine, kako je utvrđeno istragom, nekoliko pripadnika kriminalnog klana je došlo na auto-plac i odvezlo skupocene automobile. - U koloni su izvezli tri mercedesa, dva BMW i rendž rover. Na čelu kolone, dok su Zrenjaninskim putem vozili otete automobile, išla je "škoda" u kojoj su najverovatnije bili Belivuk i Miljković. Inače, svedok saradnik Bojan Hrvatin je ispričao da je Belivuk lično ubio Radojevića u kući u Ritopeku, a da su automobili prodati na Kosovu - kaže izvor Kurira.

- Policija je tokom pretresa kod Miljkovića pronašla još dva automobila koja se vode na druge osobe, svi su zaplenjeni i detaljno pretreseni. Još uvek se vrše provere kako bi se sa sigurnošću utvrdilo da li su oni bili kupljeni od osoba na koje se vode, da li su dati "na pozajmicu" ili su eventualno oteti. Poznato je već i javnosti da je, recimo, Zdravko Radojević ubijen, a da su s njegovog auto-placa oteti luksuzni automobili koji su potom, kako se sumnja, preprodati - objašnjava naš sagovornik.

Davorin Baltić, ubistvo, policajka, Marija N., kavački klan
foto: Marina Lopičić

Vodili istrage

Pronađeni dokazi o Baltićevim ubicama

Tokom pretresa prostorija na stadionu FK Partizan, koje su Veljko Belivuk, Marko Miljković i članovi njihove grupe koristili, policija je pronašla celokupnu dokumentaciju, snimke i sve dokaze prikupljene tokom istrage ubistva pripadnika kavačkog klana Davorina Baltića u Beogradu 2018. godine. - Inspektori su se iznenadili kad su pronađeni diskovi sa svim podacima do kojih su policija i tužilaštvo došli tokom pretkrivičnog postupka koji se vodio zbog ubistva Baltića. Praktično, svaki dokaz do kog je došla policija imali su i Belivuk i saradnici. Između ostalog, i snimke s kamera sa svih okolnih objekata koje je policija uzela posle zločina - otkrio je izvor Kurira.

Inače, ime Ranka Radoševića, koji je poznat pod nadimkom Ranko Eskobar, poznato je odranije istražiteljima. Navodno, prema operativnim informacijama, on se bavi švercom kokaina i skanka.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, kuća u Ritopeku
foto: Zorana Jevtić

- Navodno, bio je član bežanijskog klana Gorana Mijatovića, koji je ubijen u Beogradu, ali je inače, prema operativnim informacijama, pripadnik njegove grupe i grupe Radomira Bobana Baćovića bio i Goran Radoman, koji je prva žrtva rata klanova - otkriva izvor iz istrage.

Ubistvo Radomana

Goran Radoman, koji je važio za pripadnika škaljarskog klana, ubijen je u februaru 2015. u garaži zgrade na Novom Beogradu. Ubica je u njega, pošto je parkirao automobil i krenuo ka liftu, ispalio 25 hitaca, a kamere koje pokrivaju prostor bile su okrenute ka plafonu. Navodno, njegova likvidacija označila je početak rata klanova, koji traje i danas i koji je odneo preko 50 života!

- Da li su se stvari u međuvremenu promenile pa je nikšićka grupa počela da sarađuje s Miljkovićevim i Belivukovim klanom, koji je radio za "kavčane", ili je nešto drugo u pitanju, pokazaće istrage - objašnjava sagovornik Kurira.

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track