POČELA SASLUŠANJA ZBOG URUŠAVANJA U VIDOVDANSKOJ: Širi se spisak osumnjičenih za rušenje na Vračaru
Foto: Marko Nikolić Espreso

prvo osnovno tužilaštvo

POČELA SASLUŠANJA ZBOG URUŠAVANJA U VIDOVDANSKOJ: Širi se spisak osumnjičenih za rušenje na Vračaru

Crna Hronika -

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, za danas je zakazalo saslušanja osumnjičenih investitora i izvođača radova, protiv kojih je Sekretarijat za inspekcijske poslove podneo krivičnu prijavu zbog urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru 16. jula.

Podsetimo, do urušavanja je došlo prilikom izvođenja radona na susednoj parceli, a kakoje saopštilo tužilaštvo, pregledom dokumentacije i uviđajem građevinske inspekcije i policije i na osnovu prikupljenih izjava, sumnja se da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da nije obezbeđena u skladu sa projektom koji je odobren i da je zbog toga došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

Vidovdanska, urušena zgrada, Stefan Hinić
foto: Kurir/S. T.

- Za današnje saslušanje osumnjičeni investitor B.S. i izvođač radova M.R. su angažovali branioce, koji su obavestili postupajućeg zamenika da nisu u mogućnosti da prisustvuju današnjem saslušanju zbog unapred zakazanih obaveza i zbog korišćenja godišnjeg odmora, dok je osumnjičeni G.M. izjavio da nije angažovao branioca, pa kako je za krivično delo koje mu se stavlja na teret obavezna odbrana, izjavio je da će to učiniti za naredni termin saslušanja, iz kojih razloga je tužilaštvo u najkraćem roku zakazalo saslušanje osumnjičenih za 02.09.2021. godine - potvrđeno je iz Prvog osnovnog tužilaštva.

- Nakon što je osumnjičeni D.R. saslušan i nakon pribavljanja određene dokumentacije tužilaštvo ce proširiti postupak na još dva lica, a biće dat nalog policiji da se izvrše dodatne provere u odnosu na još jedno lice za koje postoje osnovi sumnje da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela.U daljem toku postupka, a nakon saslušanja svih okrivljenih, biće naloženo građevinsko-tehničko veštačenje, ispitani oštećeni i svedoci, sprovedene sve druge dokazne radnje i doneta odluka - saopštilo je tužilaštvo.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track