Najnovije vesti

TUGA! OTAC UBIJENOG MILOŠA MILEUSNIĆA (24): Nema kazne koja će vratiti moje dete!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

viši sud u beogradu

TUGA! OTAC UBIJENOG MILOŠA MILEUSNIĆA (24): Nema kazne koja će vratiti moje dete!

Crna Hronika
07:53h

Goran Mileusnić, čijeg je sina Miloša Mileusnića (24) ubio na ulici Neđeljko Đurović, juče je podržao tužilaštvo, koje je zatražilo maksimalnu kaznu za ubicu njegovog sina, i rekao da se nada da krivac neće izaći iz zatvora dok je on živ

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od suda da Neđeljka Đurovića (31), poznatijeg u javnosti kao "ubica s Fejsbuka", osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog podmuklog ubistva studenta Miloša Mileusnića (24) iz Čačka, koje se dogodilo 27. januara 2019. u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je izricanje presude zakazao za 14. septembar. Podsetimo, sumnja se da je posle noći provedene za računarom, na društvenim mrežama, Đurović uzeo kuhinjski nož i izašao na ulicu da ubije bilo koga.

Podmukli napad

- Dokazi izvedeni tokom glavnog pretresa čine nespornim da je Neđeljko Đurović izvršio krivično delo, ubio Miloša Mileusnića - rekao je zamenik tužioca Lazar Lazović i podsetio da to dokazuju biološki tragovi, snimci nadzornih kamera, ali i iskazi svedoka. Tužilac je podsetio da su očevici zločina pred sudom ispričali da su čuli kako Mileusnić moli za život i ubici se obraća rečima: "Nemoj, molim te!"

Neđeljko Đurović
foto: Printscreen/Instagram

Sramna odbrana

Kriva im policija

Branilac Neđeljka Đurovića, advokat Jovan Stanojević, juče je od suda zatražio da Đurovića oslobodi tvrdeći da je policija podmetnula dokaze protiv njegovog klijenta.

- Cela stvar je nameštaljka! Sumnjam, ali nemam dokaze da mu je policija sve namestila jer je bio navijač Partizana, posle ovih predmeta u Specijalnom tužilaštvu sve mi je jasno - rekao je advokat, aludirajući na postupak koji se vodi protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a koji se sumnjiče da su pod paravanom Partizanove navijačke grupe Principi organizovali kriminalnu grupu.

- Napad se, nesporno je, dogodio na podmukao način, iz zasede, kad žrtva nije očekivala i nije mogla da se brani. Ubica i žrtva se nikad nisu sreli, nisu se poznavali. Utvrđeno je da je osumnjičeni toga jutra rešio da izađe na ulicu i nekome oduzme život. Kad je krenuo uz ulicu, nije znao koga će da napadne. Podsetiću da među nama i dalje ima onih koji su spremni da ubiju i da svakome od nas to može da se desi ako nam se u rano jutro putevi ukrste s takvom osobom - naveo je tužilac u završnoj reči, podsećajući da je Đurović studenta koji je u zimsko jutro krenuo kod devojke izabrao nasumice.

Miloševa tetka

Bio je dete za primer

Tetka pokojnog Mileusnića Mirjana Mraković, koja je kao advokat zastupala i porodicu brutalno ubijenog mladića, opisala je pokojnog Miloša kao "predivno dete, koje se iskreno radovalo životu". - Odrastao je u porodici punoj ljubavi i razumevanja. Oduzeto mu je ono što najviše voli - život, i ne samo njemu već i celoj njegovoj porodici, sestri, ocu i majci.

Osumnjičeni nije pokazao kajanje, drsko se ponašao u sudnici. Koju god kaznu da mu sud izrekne, Miloša neće vratiti. Ni kriv ni dužan našao se na meti ubice, koju god kaznu sud da mu dosadi, biće to nagrada jer će on nastaviti da živi - rekla je Mirjana Mraković.

Neđeljko Đurović
foto: Ana Paunković, Facebook

Izlaganje završnih reči u sudnici su pratili majka optuženog Đurovića, koja je negodovala kad je čula da tužilac za njenog sina traži maksimalnu kaznu po zakonu. S druge strane, u publici je sedeo i otac ubijenog Mileusnića i mirno pratio izlaganje završnih reči, čak i kad je optuženi za brutalno ubistvo ponovo izjavio da traži oslobađajuću presudu i da je u sudnici čuo mnogo nelogičnosti, "ali da zna da će on na kraju da bude kriv".

Drsko ponašanje

- Tužilac je zatražio maksimalnu kaznu koja je moguća po zakonu i zadovoljan sam. Miloša, nažalost, nijedna kazna neće da vrati, kolika god da bude. Ostaje gorak ukus u ustima posle reči koje je odbrana danas iznela i drskog ponašanja Neđeljka u sudu. Nemam snage ni da govorim. Nadam se da će sud da donese pravilnu odluku, suđenje već suviše dugo traje. Miloša nema pa nema, ali nadam se da će biti u zatvoru dok ja budem živ - rekao je posle suđenja Goran Mileusnić.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track