NESREĆNE MAJKE TVRDE DA SU NJIHOVI SINOVI ŽRTVE VELJINE EKIPE: Tražiće pravdu u Strazburu, Mihajlović se i dalje vodi kao nestao
Foto: Privatna Arhiva, Printscreen/Youtube/SLAVIJA INFO, Zorana Jevtić

ispovesti

NESREĆNE MAJKE TVRDE DA SU NJIHOVI SINOVI ŽRTVE VELJINE EKIPE: Tražiće pravdu u Strazburu, Mihajlović se i dalje vodi kao nestao

Crna Hronika -

Mara Halabrin i Sanja Mihajlović, koje tvrde da su njihovi sinovi bili žrtve klana Veljka Belivuka (prvi ubijen, a drudi se od aprila 2019. godine vodi kao nestao) podneće podnesak Evropskom sudu u Strazburu zbog kršenja prava na život i efektivnu istragu.

Aleksandar Halabrin
foto: Privatna Arhiva

Telo Aleksandra Halabrina iz Janošika kod Alibunara, podsetimo, u maju prošle godine, posle dva meseca od prijave nestanka, pronađeno je u zaseoku Zminjak na teritoriji sela Parcaniu opštini Sopot, kada su ga nanjušili psi jednog čobanina koji je čuvao koze. Na Halabrinovoj glavi je bila uočljiva prostrelna rana od vatrenog oružja, telo je bilo plitko zakopano.

Njegova majka ranije je medijima rekla da je poslednja osoba sa kojom se njen sin video bio Vladimir Kovačević Kovač koji je privođen i saslušavan i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja ali koji tom prilikom, navodno, nije želeo da govori o ubistvu njenog sina.

Sanja Mihajlović, majka, Goran Mihajlović, žrtva
foto: Printscreen/Youtube/SLAVIJA INFO

Majka Aleksandra Mihajlovića kazala je da ništa ne zna o sinu već 28 meseci i da joj je tek nedavno rečeno da je istraga počela. Ona se osvrnula i na hapšenje trojice osumnjičenih za otmicu Beranca Filipa G. koji je, kako tvrdi, povezan sa nestankom njenog sina, a potom se zapitala da li je pravda selektivna.

Upravo Filip G, kako ona sumnja, bio je osoba koja je Mihajlovića namamila u klopku i predala Belivuku i šlanovima njegove kriminalne grupe. U trenutku nestanka, Goran Mihajlović je imao nepune 22 godine. Noć uoči nestanka, kako su ispričali njegovi najbliži, bio je veoma nervozan. Predhodno je bio na zabavi kod druga. Sutradan pre podne izašao je iz stan, a mobilni telefon bio mu je dostupan do 16.30.

Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, otkrila 12 septembra 2019. godine (12 dana od kada je poslednji put viđen) na parkingu ba Novom Beogradu. U vozilu su našeni pištolj, pasoš i lična karta na Mihajlovićevo ime. Prema nezvaničnim informacijama, u zgradi nedaleko od parkinga živela je sestra Filipa G.

(Kurir.rs/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track