Najnovije vesti

UPALI U STAN PERAČA PARA, A TAMO PRŠTI OD LUKSUZA: Policija vlasnika vile skidala s tavana, u kući nameštaj U ZLATU I NAJLONU FOTO
Foto: printscreen YT/MUP

UKP "OVNOM" RAZVALIO VRATA

UPALI U STAN PERAČA PARA, A TAMO PRŠTI OD LUKSUZA: Policija vlasnika vile skidala s tavana, u kući nameštaj U ZLATU I NAJLONU FOTO

Crna Hronika
22:26h

Uprava kriminalističke policije uhapsila je danas četiri osobe, zbog, kako se navodi, pranja novca. Snimak upada u nekretninu koji je objavio MUP prikazuje luksuzni objekat u kom dominiraju bela i zlatna boja.

1 / 5 Foto: printscreen YT/MUP

Policajci su vrata otvorili uz pomoć "ovna", a unutra su imali šta da vide - masivni "pozlaćeni" nameštaj a la Luj XVI, sa čijeg mebla, ipak, nije skinut sav najlon, potom šljašteće kristalne lustere, stojeće ikebane, rese na naslonu teških stolica... Između dva dekorativna luka okačen je televizor, a ni na tapetama nije manjkalo ukrasa. Naravno, zlatnih.

Iako će neko reći da se o ukusima ne raspravlja, u ovim prostorijama se ta latinska poslovica ne izgovara lako...

hapšenje
foto: printscreen YT/MUP

U svem tom "sjaju i luksuzu" tužno je delovao samo vlasnik kog je policija skidala sa tavana na kom krio.Podsetimo, uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su izvršile krivična dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranje novca.

Sumnja se da su S. S. (31), S. S. (56), H. I. (40) i R. M. (42) od 2019. do 2021. godine, u nameri da protivpravno prisvoje tri katastarske parcele na teritoriji opštine Voždovac ukupne površine od oko 1.000 kvadratnih metara i izvrše njihovu konverziju, predali falsifikovane isprave prilikom podnošenja zahteva za upis nepokretnosti u Službi za katastar nepokretnosti.

Osumnjičeni su koristili falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti - prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu, gde se kao potpisnici - prodavci navode preminule osobe. Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulima nisu zavedeni.

Ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili je oko 40 miliona dinara. Određeno im je zadržavanje do 48 sati posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja