Najnovije vesti

PAKLENOM NAPRAVOM HTELI DA RAZNESU FUNKCIONERE! Grupa bliska škaljarcima iz zatvora planirala LIKVIDACIJE! FOTO
Foto: Printscreen

Uprave policije Crne Gore o paklenoj zaveri

PAKLENOM NAPRAVOM HTELI DA RAZNESU FUNKCIONERE! Grupa bliska škaljarcima iz zatvora planirala LIKVIDACIJE! FOTO

Crna Hronika
18:20h

Na zajedničkoj konferenciji SDT i Uprave policije Crne Gore koja je održana pre nekoliko dana, prezentovani su dokazi iz istraga pokrenutih protiv više kriminalnih grupa, uglavnom povezanih sa škaljarskim i kavačkim kriminalnim klanom.

Jednu od tih grupa bliskih škaljarskom klanu, čiji su organizatori iz ukrajinskog zatvora Stefan Đukić i Emil Tuzović, specijalni tužioci sumnjiče da su planirali likvidaciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog saradnika Saše Čađenovića, policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokića, prebijanje sudije Biljane Uskoković, kao i "hapšenje" i ubistvo tri građanina. Sve ovo u cilju smene ljudi u sudu, a obezbedili su i milion evra mita za one koji bi ih zamenili i njih oslobodili krivičnih odgvoornosti za koje se terete.

Kriminalna grupa koju su prema tvrdnjama SDT formirali Đukić i Tuzović planirala je eksplozivom da raznese specijalnog tužioca Sašu Čađenovića kada izađe iz zgrade u kojoj stanuje, a GST Katnića hteli su da ubiju nadomak njegove kuće u Daljmu.

 Milivoje Katnić
Milivoje Katnićfoto: YouTube prtscr / PR Centar

U rukama specijalnog tužioca Miroslava Turkovića brojni su dokazi prikupljeni putem međunarodne pravne pomoći - fotografije i poruke koje su članovi tog klana razmenjivali tokom opservacije tužioca, policajaca i sudije Uskoković Navodeći jasno koji je zadatak dodeljen svakom članu tog klana, Turković je precizirao da je zadatak Stefana Mićića bio da otme i ubije dvojicu Lazovića i Đokovića, a Milan Brajović zvani "Fitilj" bio zadužen da prati sudiju i tužioce, kao i da nabavlja eksploziv... Aleksandar Raičević pratio je Katnića.

Turković je kazao da je Zoran Perović, koji je u bekstvu, imao zaduženje da komunicira sa nosiocima najviših državnih funkcija u izvršnoj vlasti i ponudi im novac kako bi uticali na razrešenje i izbor nosilaca pravosudnih funkcija - sudija i tužilaca. On je po nalogu Đukića 9. decembra prošle godine stupio u kontakt sa tadašnjim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem, kom su navodno rekli da su spremni da daju milion eura da Baranina u Crnoj Gori oslobode optužbi za ubistvo Jovana Klisića.

bomba
foto: printscreen SDT

"Cilj ove kriminalne organizacije je bio da za potrebe neidentifikovanih lica i za potrebe same kriminalne organizacije vrše likvidacije i teška ubistva na teritoriji Crne Gore na štetu policijskih službenika, specijalnog tužioca Čađenovića i glavnog specijalnog tužioca Katnića, ali i drugih lica, te da tako jeluju da se pripadnici te kriminalne organizacije, oslobode bilo koje krivične odgovornosti pred sudovima Crne Gore kroz nezakoniti uticaj na izvršnu vlast, a kroz prethodnu smenu tužilaca koji ih optužuju i gone za krivična dela”, rekao je Turković.

Pojasnio je da su pripadnici ove kriminalne organizacije u vršenju svojih aktivnosti koristili kriptovanu aplikaciju koja je služila za prikrivenu komunikaciju između njih, a koja je, kako je istakao, bila od izuzetnog značaja za funkcionisanje te kriminalne organizacije.

Emil Tuzović
Emil Tuzovićfoto: Printscreen

"Ispostavilo se da su presretanjem tih komunikacija nadležni državni organi došli do odgovarajućih dokaza koji upućuju na osnovanu sumnju da su izvršena predmetna krivična dela", kazao je Turković.

Među porukama koje je Đukić slao su i one da će ubiti Čađenovića i njegovog brata, da će ga "zalivaditi", kao i brojne uvrede. Jedna od poruka je i "da treba stisnuti Čađenovića" jer "nije lud da se zamera kada zna da odlazi i ostaje bez podrške, a zna dobro da smo kivni". Turković je rekao i da je Đukić podstrekivao članove te kriminalne grupe preko kriptovanih poruka da ubiju Katnića i Čađenovića.

"Treba ošegati i njega (Čađenovića) i glavnog specijalnog tužioca i sve policajce", piše u jednoj od poruka.

Stefan Đukić
Stefan Đukićfoto: Printscreen

Turković je rekao da je Đukić poručivao i da su Katnić i Čađenović "gotovi čim ih smene", te da će Čađenovića ubiti i "zalivaditi". Upravo Đukić je, kazao je Turković, tražio da se sudija Uskoković "pošalje na oporavak", odnosno, da joj slome noge i ruke. Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objasnio je i da su on, specijalni tužilac Saša Čađenović i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović trebalo da budu ubijeni u februaru.

Prikazane su i fotografije iz kojih se vidi da su pratili glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića, ali i oružje i eksplozive koje su pripremali za likvidacije - pogledajte!

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track