KO JE BIO ASTRIT ADEMAJ KOJI JE SINOĆ UPUCAN U PEĆI: Kandidat za gradonačelnika 2 sata pred ubistvo objavio video na Fejsbuku!
Foto: Printscreen/Facebook

pucnjava

KO JE BIO ASTRIT ADEMAJ KOJI JE SINOĆ UPUCAN U PEĆI: Kandidat za gradonačelnika 2 sata pred ubistvo objavio video na Fejsbuku!

Crna Hronika -

Kandidat Demokratske partije Kosova, za gradonačelnika Peći, Astrit Ademaj, ubijen je sinoć oko 20.20 sati u pucnjavi. Astrit Ademaj ubijen je zajedno sa bivšim kandidatom DPK za gradonačelnika Dečana Belrandom Kadrijajem.

Slučaj se dogodio u baru ispred Ekonomske škole u ​​Peći, piše kosovski "Koha ditore". Navode da je do ubistva došlo u jednom lokalu u Peći i da je nakon verbalnog sukoba usledilo pucanje. Izvori medija na albanskom navode da je došlo do međusobnog oružanog obračuna i da su žrtve pucale jedna na drugu. Policija je na licu mesta zatekla dva vatrena oružja.

Brat Astrita Ademaja, Avni Ademaj, takođe je povređen, piše "Reporteri".

Dežurni lekar u bolnici u Peći Sadri Beriša izneo je detalje o slučaju.

- Pacijenti su dovedeni bez znakova života, dve su bile bez znakova života, dok je jednom povređena šaka i on je van životne opasnosti. Otpušten je i lečio se ambulantno. Naime, polomljen mu je prst. Ne znamo da li su umrli na licu mesta ili usput, ali su bez znakova života dovedeni u Urgentni centar u bolnici u Peći - objasnio je Beriša.

Ko je bio Astrit Ademaj?

Ademaja je pre mesec dana imenovan za kandidata Demokratske partije Kosova (DPK) čiji je osnivač Hašim Tači za gradonačelnika Peći.

- Večeras smo u Peći, u gradu olimpijskih šampiona koji su učinili ponosnim ne samo Kosovo, već i sve Albance širom sveta, predstavili kandidata DPK za gradonačelnika Astrit Ademaj. Odlučili smo da na oktobarskim izborima posebnu pažnju posvetimo Peći, što i zaslužuje, i uz podršku građana ove opštine da krenemo u realizaciju projekata za pretvaranje Peći u grad ekonomskog, turističkog, kulturnog razvoja - napisao je Memli Krasniki na dan ozvaničenja Ademajeve kandidature, piše kosovski "Reporteri.net".

Astrit Ademaj, bio je generalni sekretar Univerziteta u Peći "Hadži Zeka", dok je bio kandidat za doktorat Univerziteta u Sarajevu iz oblasti Bezbednosnih nauka.

Samo dva sata pre tragedije Astrit Ademaj objavio je video zapis na svojoj zvaničnoj Facebook stranici. U tom videu, Ademaj je agitovao na stanovnike Peći da mu poklone poverenju na narednim lokalnim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track