Najnovije vesti

OBEZBEĐENJE SPREČILO TUČU NA SUĐENJU ZA UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Optuženi tvrde da su pucali iz straha
Foto: Zorana Jevtić, Printscreen

viši sud

OBEZBEĐENJE SPREČILO TUČU NA SUĐENJU ZA UBISTVO NAVIJAČA ZVEZDE: Optuženi tvrde da su pucali iz straha

Crna Hronika

Suđenje trojici navijača Crvene zvezde za teško ubistvo u saizvršilaštvu takođe navijača crveno-belih Borivoja Simovića (30) prošlog juna na Senjaku danas je počelo pred Višim sudom.

Saslušanje okrivljenih i svedoka trajalo je više od četiri sata, a u jednoj od kratkih pauza došlo je do fizičkog kontakta i koškanja kume pokojnog Simovića sa drugarom okrivljenih koje je počelo udaranjem ramenima. Hitrom reakcijom obezbeđenja izbegnuta je tuča u Palati pravde, ali je netreljivost sve vreme bila očigledna u sudnici i ispred nje jer su sa obe strane sevale provokacije.

Okrivljenima se na teret stavljaju još po dva krivična dela za nasilničko ponašanje zato što su dva dana pre ubistva Simovića pretukli njegovog druga Iliju Veljovića i za nedozvoljeno nošenje oružja. Igor Hamboja Vrević (31) i Aleksandar Nikolić (31) su priznali oba dela, a Miloš Mišljen (36) samo da je bio nasilan prema Veljoviću jer ih je psovao kada su se sukobili u saobraćaju.

Novo je da se u predmetu kao četvrti okrivljeni spominje drug ubijenog Đorđe Antić koji odgovara samo za nedozvoljeno nošenje oružja. Antićeva uloga u čitavoj situacija ostala je misterija nakon suđenja, a isplivalo je i da u optužnici piše da je ubijeni Simović prvi pucao na navijače Zvezde.

Nikolić i Vrević su rekli da su pucali iz parka prema šumi kad su čuli povik "pucaj" i da nisu znali ko se krije iza ispaljenih hitaca i povika.

- U optužnici je navedeno da je na nas iz šume ispaljeno sedam metaka. Mi smo pucali iz straha. Nismo znali da je Bora sa napadačima u šumi. Žao nam je što je stradao - rekli su nadopunjavajući se Vrević i Nikolić, a potvrdili su Mišljenovu izjavu da nije imao pištolj.

Ubijeni Simović unuk srpskog velikana

Borivoje Simović je bio praunuk generala Dušana Simovića, komandanta junačkog Sedmog pešadijskog puka na Solunskom frontu i predsednika Vlade Kraljevine Jugoslavije pred bombardovanje 6. aprila 1941.godine.

Optuženi Nikolić je jedini koji nije osuđivan od trojice prvookrivljenih, ali je protiv njega u toku postupak za nedozvoljeno posedovanje oružja i narkotika zbog kojih je i izbačen iz Vojne policije.

Vrević i Nikolić su odrasli sa ubijenim mladićem na Senjaku dok je Miloša Mišljena, koji ima debeo policijski dosije, Simović površno poznavao. O ubijenom Simoviću se jedno zna da je bio iz dobrostojeće porodice i da je prema rečima njegove sestre studirao u inostranstvu.

Rodbina ubijenog tvrdi da je nastradao od bivših prijatelja iz ljubomore dok pojedini ljudi sa Senjaka misle da je Simović u čuvenom parku kod žirafa na Senjaku spremio sačekušu Nikoliću i Vreviću sa izvesnim Nikolom Stančićem koji je Nikoliću navodno dugovao novac za automobil koji je kupio od njega. Kao mogući uzrok razdora u kuloarima se spominju i neraščišćeni računi oko droge, ali i sukobi različitih navijačkih frakcija kluba sa Marakane.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track