Prijedor: Silovao strinu

Prijedor: Silovao strinu

Crna Hronika -
Vukašin R. osumnjičen da je u nedelju oko ponoći ušao preko balkona u porodičnu kuću svoje strine R. R.

PRIJEDOR - Vukašin R. (19) iz Gornjih Garevaca kod Kozarca u prijedorskoj opštini uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je silovao svoju strinu R. R. (58) u njenoj kući u Gornjim Garevcima! Izvor blizak istrazi kazao je da je Vukašin osumnjičen da je u nedelju oko ponoći ušao preko balkona u porodičnu kuću svoje strine R. R. koju je napao i navodno silovao, prenosi portal Cafe.ba.

- Osumnjičeni R. R. uspeo je da otrgne donji veš, te je R. R. izudarao rukama po glavi i telu i pretio da će je ubiti ako bude vikala i zvala policiju. Ona je nastojala da se odbrani, otrgne od njega i izađe na stepenište - rekao je ovaj izvor.

Dodao je da je u trenutku silovanja u prizemlju kuće sa posebnim ulazom bio i sin od R. R. koji je čuo dozivanje u pomoć majke tek kada je ona uspela da se otrgne iz Vukašinovih ruku i otključa ulazna vrata kuće.Prema nezvaničnim informacijama Vukašin se tada uplašio i istrčao za R. R. oborio je i pobegao u nepoznatom pravcu. Sin nesrećne R. R. potrčao je za njim u nastojanju da ga uhvati ali u tome nije uspeo.

Ovaj slučaj silovanja odmah je prijavljen Stanici policije Kozarac čiji su službenici oko dva časa poslije ponoći pronašli i uhapsili Vukašina. Napadnuta R. R. je poslije dolaska policije odmah prevezena u prijedorski Dom zdravlja gde je pregledom utvrđeno da na telu ima povrede i tragove nasilja što ukazuje da je silovana.

Dežurni tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva Branko Bejlajac potvrdio je da im je ovaj slučaj prijavljen i da je u toku istraga da se utvrdi da li je napadnuta žena silovana ili nije. Vukašin živi u kući udaljenoj samo nekoliko metara od strinine. Prema pričama meštana Gornjih Garevaca tog dana Vukašin je proveo duži deo dana u društvu sina R. R., a pretpostavlja se da je te večeri bio pijan.Iz banjalučkog Centra javne bezbednosti, navodeći Vukašinove inicijale, saopšteno je da je on poslije saslušanja pušten da se brani sa slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track