NISAM UBIO BRATA PITBULA! Vujačić tvrdi: Ubistvo mi je podmetnuto!
Foto: Privatna arhiva

evo kako se branio na suđenju

NISAM UBIO BRATA PITBULA! Vujačić tvrdi: Ubistvo mi je podmetnuto!

Crna Hronika -

Marjan Vujačić (35) iz Podgorice, koji je optužen da je 27. septembra 2017. godine hicima iz "škorpiona" izrešetao Jugoslava Cvetanovića ispred kladionice "Soker" u centru Vranja, izjavio je na ponovljenom suđenju da nije kriv i da mu je ubistvo podmetnuto.

Vujačić je rekao da osporava optužnicu u celosti, navodeći da su ga dva dana mučili u Novom Sadu, gde je uhapšen.

- Ubistvo mi je podmetnuto od samog početka. Priložio sam i fotokopiju lekarske dokumentacije, koja dokazuje gde i kada su me mučili. Sumnjam da mi je sve namešteno i zbog toga što su mi u Novom Sadu dva puta uzimali bris, a zatim još jednom u Specijalnom sudu - rekao je Vujačić pred sudom.

Jugoslav Cvetanović, Vranje, ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Gordana Nedeljković, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Vranju, rekla je da će tokom ovog postupka dokazati da je Vujačić kriv.

Vujačić je 21. januara ove godine za ubistvo Cvetanovića osuđen na 30 godina robije, ali je Apelacioni sud u Nišu usvojio žalbu odbrane i ukinuo presudu.

Advokati optuženog uložili su žalbu zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjenica, kao i zbog povrede krivičnog zakona i odluke o kazni.

Ubijeni Jugoslav Cvetanović rođeni je brat Saše Cvetanovića Pitbula, koji je osuđen na 35 godina robije za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Izrešetan je oko ponoći u haustoru zgrade u naselju Lepa Brena. Od 14 hitaca, koliko je u njega navodno ispaljeno iz puške s prigušivačem, deset ga je pogodilo u pluća, srce, želudac, jetru i bubrege.

Saša Cvetanović, Pitbul, Nikola Bojović, Luka Bojović, Ratko Koljenšić, ubistvo
foto: Dragana Udovičić

Nedugo zatim uhapšen je Marjan Vujačić, koji se dovodi u vezu sa škaljarskim klanom. On je osumnjičen i za ubistva Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori, kao i Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu. Međutim, još uvek nije optužen za ove tri likvidacije.

Lažna dokumenta kupio za 1.500 evra

Marjan Vujačić hapšen je 2019. godine i zbog korišćenja lažnih isprava na ime Miloš Begović. Zbog toga su privedene i dve policajke - J. P. i B. N., koje su mu, navodno, lažna dokumenta izdale za 1.500 evra.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track